iicd2386cd Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Witam, mam kolejny problem z moim MI4, mianowicie wskaźnik baterii się kompletnie zaciął, wczoraj w nocy szedłem spać i pokazywał 50%, rano wstaje okazało się że bateria kompletnie rozładowana, wsadziłem ją do ładowarki i naładowałem do 75%, i okazuję się że cały czas na tym 75% stoi, i resetuje i użyłem jakiś programów do kalibracji i nic nie pomaga. W chwili pisania tego postu zauważyłem że wskaźnik momentalnie zmienił się z 75 na 73 %, na wykresie też jest pokazany przeskok. Ktoś miał podobnie ? I co może być przyczyną takiego zachowania się telefonu. Dodam że to już 2 problem z moim mi4, wcześniej miałem problem z jakością rozmów.
ZduneX25 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Na początek uruchom ponownie telefon, potem rozładuj do 9% i podłącz, powinno dojść do 100%.
iicd2386cd Opublikowano 10 Stycznia 2015 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2015 Na początek uruchom ponownie telefon, potem rozładuj do 9% i podłącz, powinno dojść do 100%. Wskaźnik baterii znowu zaczął działać, dziwna sprawa ciekawi mnie dlaczego tak się stało.
ZduneX25 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Różnie bywa mi raz telefon naładował się bez ładowarki, przed snem miałem 40 coś %, a jak wstałem było 72%m z niewyjaśnionych przyczyn został po tym ślad jedynie w zużyciu baterii, jednorazowa sytuacja.Ogólnie przy drastycznych skokach baterii (najlepiej widać po restarcie na wykresie wtedy linia po restarcie jest widocznie niżej niż przed, a restart trwa tylko kilkanaście sekund) wiadomo, że to jakaś aplikacja lub proces był winny i na to zazwyczaj pomaga od razu restart, bez restartu ładowałbyś go w nieskończoność.
Rekomendowane odpowiedzi