Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam kolejny problem z moim MI4, mianowicie wskaźnik baterii się kompletnie zaciął, wczoraj w nocy szedłem spać i pokazywał 50%, rano wstaje okazało się że bateria kompletnie rozładowana, wsadziłem ją do ładowarki i naładowałem do 75%, i okazuję się że cały czas na tym 75% stoi, i resetuje i użyłem jakiś programów do kalibracji i nic nie pomaga. W chwili pisania tego postu zauważyłem że wskaźnik momentalnie zmienił się z 75 na 73 %, na wykresie też jest pokazany przeskok. Ktoś miał podobnie ? I co może być przyczyną takiego zachowania się telefonu. Dodam że to już 2 problem z moim mi4, wcześniej miałem problem z jakością rozmów. 

post-4320-0-10833800-1420796710_thumb.pn

Opublikowano

Na początek uruchom ponownie telefon, potem rozładuj do 9% i podłącz, powinno dojść do 100%.

Wskaźnik baterii znowu zaczął działać, dziwna sprawa ciekawi mnie dlaczego tak się stało. 

Opublikowano

Różnie bywa mi raz telefon naładował się bez ładowarki, przed snem miałem 40 coś %, a jak wstałem było 72%m z niewyjaśnionych przyczyn został po tym ślad jedynie w zużyciu baterii, jednorazowa sytuacja.

Ogólnie przy drastycznych skokach baterii (najlepiej widać po restarcie na wykresie wtedy linia po restarcie jest widocznie niżej niż przed, a restart trwa tylko kilkanaście sekund) wiadomo, że to jakaś aplikacja lub proces był winny i na to zazwyczaj pomaga od razu restart, bez restartu ładowałbyś go w nieskończoność.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...