Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jako iż moja poczciwa Nokia N900 została utopiona postanowiłem się w końcu przerzucić na Androida i padło na zakup Xiaomi Mi4. Telefonu spodziewam się jutro zastanawiam się jakie appki powinny się na nim obowiązkowo znaleźć. Mam na myśli aplikacje typowo użytkowe typu kalkulator, jakieś wsparcie dla aparatu, odtwarzacz muzyki itp. Możecie mi polecić czego używacie? Z góry dziekuję i pozdrawiam :)

Opublikowano

Tylko nie zapomnij wgrać najnowszej wersji MIUI i wyczyścić chińskie apki.

Z czego korzystałeś na swojej nokii?

Opublikowano

No troche było tych aplikacji, Maemo dzieli spora przepaść między Androidem i zależy mi na jakimś skutecznym komunikatorze łączącym irc/jabber/gg, w miare rozgarniętej przeglądarce i jakichś skutecznych appek monitorujących użycie danych po 3G, wydzwonione minuty i wypisane/odebrane smsy + to co napisałem wyżej.

Opublikowano (edytowane)

Polecam Ci na początek zapoznać się z tym co ma do zaproponowania "goły" (+ appki i usprawnienia MIUI i MIUIPolska) Android a dopiero potem myśleć nad instalacją aplikacji z Google Play Store.

Większość wymienionych przez Ciebie apek (oprócz komunikatora) jest w systemie od pierwszego odpalenia.

Jeśli nie masz jeszcze konta na google to załóż już dzisiaj, jeśli już masz to śmiało możesz pogrzebać sobie tutaj.

Edytowane przez degas
Opublikowano

Wspaniale ze chcesz takie apki bo MIUI fabrycznie wszystkie posiada.. Dzięki temu będziesz bardziej zadowolony z telefonu! A co do apki łączącej takie komunikatory to nie wiem czy jest ;o

Są takie w których konto opiera się na Twoim numerze telefonu i przez neta slesz wiadomości tekstowe, głosowe, zdj, filmy itp. Np:

Wechat

Whatsapp

Viber

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...