Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Zakupiłem ostatnio na allegro mi3, ale mam wątpliwości czy to czasami nie jest podróbka.

Próbowałem sprawdzać przez stronę xiaomi ale nie dostałem oczekiwanego rezultatu ani przez imei/sn ani przez kod ze zdrapki.

nic czerwonego ani zielonego się nie pojawiło.

Poniżej załączam zdjęcia

post-4492-0-64482700-1420221487_thumb.jp

post-4492-0-03720400-1420221557_thumb.jp

post-4492-0-37443500-1420221567_thumb.jp

post-4492-0-65638200-1420221578_thumb.jp

post-4492-0-77387600-1420221603_thumb.jp

post-4492-0-11466200-1420221612_thumb.jp

Edytowane przez kemus
Opublikowano (edytowane)

zaczyna się instalować nawet pasek nie dochodzi do połowy i wychodzi z opcji instalacji i wraca do okna recovery takiego jak na foto, więc pewnie fake.

Edytowane przez kemus
Opublikowano

Niekoniecznie fake. Recovery dziwne ale moze być to chinski mod. Tu bym sugerował MiFlash. To zainstaluje normalne MiRecovery. MiFlash też wykrywa podróbke.

Swoją drogą tyle mamy sprzedawców sprawdzonych, z Polski też a wciąż ludzie kupują na allegro nie wiadomo jakiego pochodzenia telefony.

Wysłane z MI4

Opublikowano (edytowane)

Niekoniecznie fake. Recovery dziwne ale moze być to chinski mod. Tu bym sugerował MiFlash. To zainstaluje normalne MiRecovery. MiFlash też wykrywa podróbke.

Swoją drogą tyle mamy sprzedawców sprawdzonych, z Polski też a wciąż ludzie kupują na allegro nie wiadomo jakiego pochodzenia telefony.

Wysłane z MI4

Dobra czyli jak uda mi się zainstalowac to MiFlash to będzie to orginał ?, jeżeli nie uda mi się tego zrobić czy obecny system nei zniknie ?, chodzi mi o to że będę ew. jak się nie uda chciał oddać ten telefon i rządać zwrotu kasy.

Jeszcze jedno, jeżeli odzyskam kase itd... kto w pl sprzedaje te telefony??? orginały ;)

Edytowane przez kemus
Opublikowano

Dobra czyli jak uda mi się zainstalowac to MiFlash to będzie to orginał ?, jeżeli nie uda mi się tego zrobić czy obecny system nei zniknie ?, chodzi mi o to że będę ew. jak się nie uda chciał oddać ten telefon i rządać zwrotu kasy.

Jeszcze jedno, jeżeli odzyskam kase itd... kto w pl sprzedaje te telefony??? orginały ;)

Generalnie MiFlash na początku przed flashowaniem sprawdza nazwę urządzenia i jakieś tam ID. Jeśli cokolwiek mu nie będzie pasować to flash nie przejdzie. Wywali błąd, że nie to urządzenie. 

Ale jeśli przejdzie to będziesz miał ładnie wyczyszczony telefon - jak z fabryki bo to co masz teraz nie leżało koło telefonów prosto z fabryki.

Sprawdź jeszcze innymi programami ten telefon. Jakieś CPUInfo czy podobne. 

Na screenie z CPU-Z nie widzę błędu a były podróbki gdzie tu już były widoczne inne parametry.

Gdyby nie to recovery to zalatuje oryginałem.

W sumie dwie rzeczy widzę nie tak:

- recovery (na bazie tych prostych z telefonów MTK)

- nie nasz multilang. Tzn język polski tak bo gdzieś tam jest dostępny ale czcionka oryginalna więc nikt sobie nie zadał nawet trudu zmienić czcionki.

Opublikowano (edytowane)

Generalnie MiFlash na początku przed flashowaniem sprawdza nazwę urządzenia i jakieś tam ID. Jeśli cokolwiek mu nie będzie pasować to flash nie przejdzie. Wywali błąd, że nie to urządzenie. 

Ale jeśli przejdzie to będziesz miał ładnie wyczyszczony telefon - jak z fabryki bo to co masz teraz nie leżało koło telefonów prosto z fabryki.

Sprawdź jeszcze innymi programami ten telefon. Jakieś CPUInfo czy podobne. 

Na screenie z CPU-Z nie widzę błędu a były podróbki gdzie tu już były widoczne inne parametry.

Gdyby nie to recovery to zalatuje oryginałem.

W sumie dwie rzeczy widzę nie tak:

- recovery (na bazie tych prostych z telefonów MTK)

- nie nasz multilang. Tzn język polski tak bo gdzieś tam jest dostępny ale czcionka oryginalna więc nikt sobie nie zadał nawet trudu zmienić czcionki.

A co jeśli miflash pójdzie ok, a nie będzie dało się zainstalowac miuipolska ? :) jest taka możliwość ?

Poniżej jeszcze dwa screeny z innych programów.

post-4492-0-24111300-1420273197_thumb.jp

post-4492-0-68630700-1420273214_thumb.jp

Edytowane przez kemus
Opublikowano

Nie

Wysłane z MI4

MiFlash się zainstalował, telefon się uruchomił... wszystko jest po angielsku, jest ikonka updater... czyli mam orginał ?:)

Opublikowano

MiFlash się zainstalował, telefon się uruchomił... wszystko jest po angielsku, jest ikonka updater... czyli mam orginał ? :)

Nie masz podróbkę - rzuć o ścianę :arrow:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...