Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam takie małe probemy z Redmi 1s (mam go od 2 dni jakoś):

miui : miui-jhccnbf97

Jesli chodzi o GG to przykladowo pisze z kim i chce pyknac fotke, wlacza sie aprat, robie fotkę, potem klikam "ptaszka" ze zatwierdzam focie i ... wylacza mi jakby gg w takim sensie jakbym dal status niedostepony. Co do gg to w ogóle dość długo mu zajmuje (sam nie wiem jak to nazwac) połęczenie ? daje status dostępny...niby jestem dostepny a użykownicy wszyscy offline przez dobre 2 minuty. Jesli wszystko wczyta itd i chce zrobić fotke to dzieje sie tak jak opisalem wczesniej czyli zmienia mi jakby status na niedostepny. Jesli wysylam juz wczesniej fotke zrobioa ktora jest w galerii to jest wporządku.
Podobnie jest w sumie na facebooku w kwestii fotek "live". Dodatkowo jest tez taki problem, ze mam apke face'a i messeagera i wchodząc w FB i chac do kogos napisac (te apki sie jakby synchronizuja jak wiadomo) to klikam na osobe, pojawia sie klawiatura i znika...Jesli zas wejde poprzez Messeagera osobno to wszystko dziala...WTF?

Opublikowano

Po pierwsze wywal to co masz bo to nawet nie jest prawdziwa wersja MIUI. Wgraj ostatnią aktualizacje z MIUIPolska i może dopiero wtedy pogadamy.

Wysłane z MI4

Opublikowano (edytowane)

Nie ogarniam tego ;> nie ruszam...nie rozumiem zbytnio tych aktualizacji. Nie widzę ani UPDATER ani MiRecovery...

UPDATE :
Starość nie radość..

Ok jednak mam Updatera (w Narzędziach ale jest..)  ;>

Kolejny problem...

Wgl mi nie widzi telefonu...chwile laduje, przestaje. System wywala ze ne mozna zainstalowac hs 1s oraz mtp i sa zolte pytajniki (windows xp)..instaluje sie jakis dysk linuxowy, ktory jest w sumie niedostapny. Po wlozeniu karty to tylko z pozycji telefonu mozna sie bawic a nie wykrywa jako przenosnego urzadzenia ;>

Edytowane przez skyman
Opublikowano

Ok, miui 5 zainstalowane, fotki "live" dzialaja, gg dalej cos dlugo sie laczy, ale reasumujac jest lepiej.

Co do MTP na Windows XP, gdyby ktos mial problem to trzeba zainstalowac MiFlasha bo tam sa sterowniki :)

W sumie mozna zamknac :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...