aazmath Opublikowano 20 Czerwca 2019 Opublikowano 20 Czerwca 2019 Witajcie, Od pewnego czasu, własciwie od początku mam problemy z czytnikiem. Na początku myślałem ze to przez szkło ale od nie dawna używam bez i problem jest ten sam. Czesto nie łapie palucha, trzeba kilka razy próbować. Niestety zdarza sie też ze w ogole go nie rozpoznaje i kod trzeba wpisać. Kolejną rzeczą jest to że jak dzwonie do kogoś albo do mnie to strasznie słabo ich słychać. Testowane w róznych miejscach bo myślałem ze to kwestia zasięgu ale chyba jednak nie. Inna rzeczą zaś jest to że telefon potrafi sobie właczyć tryb samolotowy albo zmniejszyć jasność do min co czasem jest mega irytujace jak trzeba zadzwonić. Zapomniałbym też o tym żę jak ktoś dzwoni to ekran sie nie wybudza dopiero trzeba przycisk blokady nacisnać i widać kto dzwoni... ... o krótko trzymającej baterii juz nie wspominam pomimo tego żę mam tylko whatsappa i apke banku. Ogólnie rzecz biorąc to mam wrażenie że trafiłem na jakąś felerną sztuke gdzie nigdy wczesniej żadne Xiaomi ( a było juz ich sporo ) problemów nie robiło.... Miał ktoś z Was chociaż część albo którąś z tych usterek ? Coraz czesciej zastanawiam sie nad reklamowaniem telefonu...
bioly87 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zdarzało mi się przykładać palec po 2-3 razy, ale nigdy nie musiałem wpisywać kodu Sprawdź może masz głośnik zatkany paprochami Ten tryb samolotowy to pewnie przez brak trybu kieszonkowego w kieszeni ekran dotyka nogi i się wybudza. Spróbuj nosić telefon ekranem do zewnątrz ewentualnie wyłączyć rozwijanie paska na ekranie blokady Bateria u mnie przez noc 8 godzin zjada 8%. Wczoraj przeszedłem na Xiaomi.eu i przez tą noc spadło 4% Ogólnie po przejściu na Xiaomi.eu telefon działa lepiej, czytnik łapie za 1 razem. Pozostaje ci czekać na aktualizacje Globala, lub przejście na Eu
mrosi Opublikowano 21 Czerwca 2019 Opublikowano 21 Czerwca 2019 9 godzin temu, aazmath napisał: Od pewnego czasu, własciwie od początku mam problemy z czytnikiem. Na początku myślałem ze to przez szkło ale od nie dawna używam bez i problem jest ten sam. Czesto nie łapie palucha, trzeba kilka razy próbować. Niestety zdarza sie też ze w ogole go nie rozpoznaje i kod trzeba wpisać. Usuń bieżący odcisk palca i dodaj go na nowo. Ustawienia -> Ekran blokady i hasła -> Zarządzaj odciskami palców. U mnie pomogło. Ewentualnie dodaj dwa wzory odcisku palca.
aazmath Opublikowano 21 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2019 Dzięki za odpowiedzi... wczoraj zrobiłem reset do fabrycznych zobaczymy jak telefon sie teraz bedzie zachowywał. Co do wczesniejszego czasu to u mnie przez noc różnie było ale najczesciej tak do 15% max wiec nie wiem czy whatsapp nie swiruje coś:/ Paluch dodany na nowo zoabczymy co sie bedzie działo.
Rekomendowane odpowiedzi