Vantus Opublikowano 15 Czerwca 2019 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Hej, Mam problem z Xiaomi który prezentuje się tak jak na zdjęciach. Po jakimś czasie ekran robi się zielony. Nieważne co oglądam. Po wejściu w menu i przestawieniu parametrow (na jakiekolwiek - nawet losowo wybrane) po kilku-kilkudziesieciu minutach problem powraca. Telewizor to Philips 47PFL8404H z 2010 roku. Ma ktoś podobny problem? Da się to jakoś naprawić? Może jest w menu jakaś kombinacja która da efekt albo trzeba to ustawić gdzie indziej. Z góry dzięki za pomoc.
iborkim Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 20 godzin temu, Vantus napisał: Po wejściu w menu i przestawieniu parametrow (na jakiekolwiek - nawet losowo wybrane) po kilku-kilkudziesieciu minutach problem powraca. Mamy zgadywać jakie parametry przestawiałeś? Przestawić "color space & deep color settings" próbowałeś?
Mirrr Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Mam ten sam model tv. Problem znikł po zmianie jakosci kolorów wyświetlania w mi box. Ustaw na 10bit RGB.
Vantus Opublikowano 16 Czerwca 2019 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) 14 godzin temu, iborkim napisał: Mamy zgadywać jakie parametry przestawiałeś? Przestawić "color space & deep color settings" próbowałeś? Dokładnie te przestawialem 12 godzin temu, Mirrr napisał: Mam ten sam model tv. Problem znikł po zmianie jakosci kolorów wyświetlania w mi box. Ustaw na 10bit RGB. A w display mode? Domyslnie jest 720p-60hz Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Vantus
Mirrr Opublikowano 16 Czerwca 2019 Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Ustaw 1080i 60Hz RGB 10bit. Ja tak mam i nie mam zielonego ekranu. Pzdr. Edytowane 17 Czerwca 2019 przez Mirrr
Rekomendowane odpowiedzi