brajanokoner Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 (edytowane) Dzień dobry Mam dwa problemy. Pierwszy poważniejszy. Już drugi raz po wyjęciu telefonu z kieszeni dzieją się herezje, włączają się same apki itp, udało mi się wejść w smsy, żeby zobaczyć jak reaguje klawiatura i masakra, od razu wybrało mi jakiś kontakt do którego mam pisać i np wybierałem X to pisało mi X spacja C, jak chciałem skasować to kasowało i na nowo pisało C. Problem wystąpił już drugi raz w odstępie może 10 dni i problem występował z tymi samymi literami na klawiaturze. Wygaszenie ekranu i ponownie odblokowanie telefonu całkowicie eliminuje problem. Spotkał się ktoś z tym? To chyba nie jest problem sprzętowy, tylko raczej softwerowy, skoro pomaga wygaszenie ekranu? Drugi problem to łączność ze smartphonem. Mam huawei golden watch, mam w telefonie odpaloną lokalizację i dane komórkowe na jednej z kart sim, a na watchu pokazuje mi przekreśloną chmurkę, czyli jakby nie było jakiegoś połączenia. Nadałem dostępy wearos do lokalizacji i internetu i jest lipa. Chodzi tu raczej o dane komórkowe, bo w domu jak odpale wifi to ta chmurka znika. Przeszkadza to w tym sensie, że na środku tarczy zamiast mieć imitację zegarka mam skreśloną chmurę, co wygląda po prostu fatalnie i bateria - jak zegarek ma wszystkie połączenia ze smartphonem bateria trzyma praktycznie dwa razy dłużej, a jak brakuje mu czegoś, to ciągle "szuka" i bateria znika w mgnieniu oka. Podpowie ktoś co mógłbym z tym zrobić? Jak wymusićdziałanie bluetootha, lokalizacji i danych komórkowych no limit bez względu na baterię? Soft to MIUI 10.2.26.0 stable Edytowane 7 Czerwca 2019 przez brajanokoner
stereo0 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Opublikowano 7 Czerwca 2019 Co do pierwszego zalecam jak zawsze i często pomaga Ustawienia/ o telefonie/ aktualizacja oprogramowania Zrób aktualizacje, a jak masz najnowszy soft to wciśnij u góry trzy kropki i daj "pobierz najnowszy pakiet" Nie wykasuje Ci nic, a powinny softowe problemy minąć. Czasem coś się pokielbasi i trzeba jakby na nowo zainstalować aktualizację:)
Rekomendowane odpowiedzi