Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po zakupie Mi 9 zauważylem pewien problem związany z połączeniem przez Bluetooth z moim radiem samochodowym Pioneer DEH-600BT.

Po sparowaniu obu urządzeń wszystko działa poprawnie, ale dopiero po ponownym włączeniu radia nie mogę odtwarzać multimediów, ale funkcja dzwonienia działa. W ustawieniach BT w telefonie widnieje status: "Połączono, brak dostępu do multimediów". Za każdym razem trzeba restartować ustawienia BT w radiu oraz anulować sparowanie w telefonie, aby znowu zadziałało. Jeśli wykonam tylko jedną z tych czynności, czyli np. tylko anuluje sparowanie, to po ponownym sparowaniu wyświetla brak dostępu do multimediów. 

Restart ustawień BT w radiu nic nie daje. Instalacja systemu na telefonie także nie działa.

Na starym Mi Note 2 wszystko działa sprawnie i nie trzeba niczego resetować po ponownym uruchomieniu radia.

Opublikowano

Jaką masz wersję MIUI? Jaką miałeś na Mi Note 2?
Podobny problem był sygnalizowany w Global Beta Team, bardzo możliwe, że w Mi9 jeszcze tego nie poprawili.

Opublikowano

Na Mi 9 mam najnowszą 9.5.23, a na Mi Note miałem wersje beta, a potem stable 10.2. Miałem też zainstalowany LinageOS, i nie było problemu.

Na Mi9 nie działało to dobrze ani na EEA, ani na polskim MIUI. Zastanawiam się, czy to nie jest aby różnica w samym zastosowanym bluetooth. Może nowsza wersja (jeśli jest nowsza) nie działa z tym radiem.