Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam najnowszy global EEA. Usługi Xiaomi w tym chmurę mam wyłączone. Konto xiaomi mam bo korzystam z mibanda. Aplikacja usługi Xiaomi ma odebrane przeze mnie uprawnienia oraz synchronizacja chmury xiaomi jest wyłączona.

Gdy mam włączona automatyczna synchronizację dla Gmail, Whatsapp itd. to wtedy usługi Xiaomi zjadają 50% baterii na wykresie. Gdy jednak wylacze synchronizację w opcjach to usługi Xiaomi mają maks 4%. Po co one mielą baterie skoro mam je wyłączone wszędzie gdzie się dalo? Również mibanda podpinam do telefonu od czasu do czasu. 

Pierwszy zrzut z włączoną synchronizacja (e domyśle dla Whatsapp czy google i jego usług) z wyłączonym wszystkim dla usług xiaomi.

A drugi zrzut ekranu z wyłączona synchronizacja 

Screenshot_2019-05-20-06-14-23-759_com.miui.securitycenter.png

Screenshot_2019-05-17-21-38-11-853_com.miui.securitycenter.png

Opublikowano (edytowane)

Też dzisiaj zauważyłem, że Usługi Xiaomi są na pierwszym miejscu. Aczkolwiek CPU łącznie wynosi kilka sekund a utrzymanie aktywności 0.

Wcześniej tego nie widziałem...

EDYCJA

Dzisiaj już nie jest na pierwszym miejscu. Gdzieś znalazłem informację, żeby wyczyścić cache i dane dla aplikacji Panel Sterowania. Ale czy to jest rozwiązanie, czy nie, to nie wiadomo :) 

Edytowane przez IMSth