hubercik000 Opublikowano 19 Maja 2019 Opublikowano 19 Maja 2019 Istnieje jakaś modyfikacja, która pozwalałaby zmieniać czułość mikrofonu (zmniejszyć)? Chodzi o to, że gdy nagrywam film w miejscu, gdzie jest bardzo głośno, np. w klubie, to na filmie nie słychać praktycznie w ogóle muzyki. Zamiast tego jest buczenie i jeden wielki trzask. Podejrzewam, że zmniejszenie czułości mikrofonu pozwoliłoby chociaż trochę rozwiązać ten problem. Jakość dźwięku na filmach nagrywanych telefonami znajomych w tych samych miejscach to bajka, słychać wszystko bardzo ładnie i wyraźnie. Próbowałem nagrywać jednym głównym mikrofonem a także dwoma dostępnymi w telefonie mikrofonami - efekt cały czas jest ten sam. Przejrzałem google oraz forum i nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Odpowiedzi są albo do starszych wersji systemu, albo w odpowiednich wątkach nie ma ich w ogóle. Ewentualnie rozważam jeszcze opcję - mikrofony mogły się już trochę "zużyć" z takiej racji, że mój telefon ma już 3 lata. Tutaj rodzi się kolejne pytanie - czy w takim razie pomogłaby wymiana mikrofonów na nowe zamienniki, czy telefon jest po prostu za stary, by mógł nagrać takie dźwięki i nawet wymiana mikrofonów nie pomoże?
Rekomendowane odpowiedzi