chuckster Posted May 15, 2019 Share Posted May 15, 2019 Witam, Od kilku tygodni używam Xiaomi Redmi 6, natomiast wcześniej z tej samej karty SIM korzystałem na telefonie LG Swift L3. Zauważyłem taką różnicę, że o ile na poprzednim telefonie (LG) zawsze, gdy po wybraniu numeru nie mogłem się do kogoś dodzwonić, otrzymywałem komunikat głosowy, że 'wybrany abonent ma wyłączony telefon lub znajduje się poza zasięgiem'. Natomiast, w takiej samej sytuacji, na obecnym (Xiaomi) po wybraniu numeru i krótkiej próbie połączenia, jest ono niemal natychmiast rozłączane i wyświetlany jest komunikat "Połączenie zakończone". I wówczas nie jestem do końca pewny, dlaczego nie mogę się połączyć... Jaka może być przyczyna braku tego komunikatu głosowego (telefon, system, operator), skoro karta SIM nie była zmieniana? Czy to może kwestia jakiś ustawień? (Chociaż jestem przekonany, że przynajmniej raz udało mi się na tym telefonie odsłuchać taki komunikat głosowy). Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts