Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

Jestem nowym posiadaczem Bipa. Podniosłem wersję FW Aplikacją xiaomi do najnowszej ale chciałem mieć polski język więc doinstalowałem wszystko wg instrukcji.

O ile język polski, napisy i całość śmiga to po uruchomieniu aplikacji od MrTomi cały czas próbuje doinstalować GPS i na tej czynności się wykrzacza

Próbowałem następujących wersji:

• MrTomi-3.5.9-PL.apk 
  • MrTomi-3.5.9-PL2.apk 
  • MrTomi-3.5.8-PL.apk

Nawet zrobilem downgrade do 1.1.14 bodaj (3.3.1) przez gadgetbridge ale orginalna apka Xiaomi (ze sklepu) nie robi OTA do najnowszej.

Jeżeli FW wrzucę ręcznie (nawet GPS odpakowany z danej apk z MrTomi) To próbuje aktualizować GPS i nic nie mogę na to poradzić.

Przejrzałem sporą część tego ogromnego topiku i próbowalem nawet opisanych tam czynności ale bezskutecznie. Jakie FW(res gps fonty etc) + jaka apk da mi możliwość bezproblemowej pracy?

Ktoś to już przerabiał?

Wiem że to powtórka ale może faktycznie trzeba by ten temat wyciągnąć zważywszy że pierwsze odpowiedzi były gdzieś w okolicach 60 strony topiku głównego.

Pozdrawiam serdecznie 

P.S. Znalazłem podobny temat "luzem" 

Można połączyć

Edytowane przez baseband5
Opublikowano

PL-FW-1.1.2.05.fw + MrTomi-3.5.0-PL.apk zdaje się rozwiązywać problem.

Będę się starał aktualizować ten post dla potomnych i podnosić pomalutku wersje żeby inni nie musieli tak strzelać