Tomasz Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Zrobiłem dzisiaj test wyświetlacza i zauważyłem, że na ekranie pojawiła się mała ciemna plamka, która wygląda mi na martwy piksel. Ciemny piksel widoczny jest obok miniaturki MIUI Official English Site, po lewej stronie. Ktoś ma jakiś pomysł co z tym zrobić? Odsyłać do Ibuygou? -- Dodatkowe 3 zdjęcia Edytowane 15 Grudnia 2014 przez Tomasz
przemekamag Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie wiem jak to jest w przypadku Xiaomi ale myślę, że tak samo jak u innych. Nikt ci jednego martwego pixela nie przyjmie. Musi być ich odpowiednia ilość na cal chyba, aby można było w ogóle rozmawiać. Przy jednym odpuść.
Tomasz Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nie wiem właśnie... Na oficjalnym forum MIUI znalazłem temat, który dotyczył telefonu z jednym martwym pikselem i zdaje się, że został on wymieniony, więc myślę, że może jednak warto napisać do Ibuygou i zapytać co i jak.
tosshi2 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Napisac mozesz przeciez to nic nie kosztuje ale tak jak napisal ktos wyzej przy jednym pixelu jest to malo prawdopodobne. Wymiany najczesciej sa prz 3-4. Druga sprawa ten pixel nie musi byc koniecznie martwy, czasami pixel potrafi sie zawiesic.
Numb Opublikowano 15 Grudnia 2014 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Ja mam już 2 w swoim Redmi. Ogólnie z matrycami jest dozwolone ileś % łącznej ilości, przy rozdziałce MiPada sądzę, że z 4 są dozwolone.
Tomasz Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2014 Wysłałem ticketa do Ibuygou. Narazie nie otrzymałem żadnej odpowiedzi. Spojrzałem na to kilka razy i prawdę mówiąc patrząc na to z boku, wygląda to bardziej na kurz pomiędzy wyświetlaczem, a gorilla glass. Przynajmniej tak mi się wydaje.
Rekomendowane odpowiedzi