Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czesc,

Ok tygodnia temu zaktualizowalem mi5 do tej wersji najwyzej zgodnie z instrukcja miui polska. Po dniu wyskoczyl komunikat o nowszej wersji(tej srodkowej) wiec zaktualizowalem telefon automatycznie juz. Szczerze nie pamietam czy po pierwszej aktualizacji softu czy tez po tej drugiej ale po wylaczeniu ekranu on samoczynnie sie podswietla. Dzieje sie to w roznych odstepach czasu, od kilku sekund do nawet kilku minut. Myslac ze cos jest no Tak z soften zrobilem kolejna aktualizacji do tego najnizej na screenie  znowu zgodnie z instrukcja z miui polska. Niestety problem nie ustapil. zastanawiam sie tez czy nie ma to nic wspolnego z asystentem Google bo czasami Sam sie odpali podczas uzytkowania telefonu.

Jakies pomysly co moze by powodem?

Screenshot_2019-04-28-21-41-23-976_com.android.fileexplorer.png

Posted

Coś z tego jest nie tak? Mogę z rana zrobić nowe screeny dla lepszego zobrazowania. Zauważyłem że objawy są podobne jak by wciskać przycisk home. Uruchamia on asystenta przy podświetlonym ekranie i minimalizuje wszystko. Podczas naciskania go jest skok guzika więc raczej nie zaciął się przez jakiś brud.

received_2411567492207491.png

received_2256276987766519.png

received_414143776031747.png

received_238940250308162.png

Posted

Teraz zwariował zupełnie, wyłączyłem asystenta (którego odpalalo się przyciskiem menu) i teraz co chwilę wywala z aplikacji do ekranu głównego. Zupełnie jak by ciągle był wciskany guzik home. Co lepiej rozłożyć go i spróbować przeczyscic( choć trochę się boje szklanych plecków)  czy lepiej próbować z mi flashem? Jakieś wskazówki albo poradniki co do tego? Bo nie bardzo wiem czym się to różni od przeinstalowania z poradnika z miui.

Posted

O tył się nie bój - wystarczy przyssawka. Procedura instalacji romu przez miflash jest gdzieś opisana. Instalacja na czysto, czyli wszystkie dane są usuwane (nie pamiętam jak było z bootloaderem).

A zwykłego wipe robiłeś?

Sent from my MI 5

Posted (edited)

Na pewno resetowalem ustawienia fabryczne ale wipe też chyba klikałem w twpr jeśli o to chodzi

Znalazłem jeszcze coś takiego Redit, więc wrzuciłem jeszcze telefon do ryżu. Jutro zobaczę czy pomogło czy trzeba rozkręcić 

Edited by Nexusidlo