kristoph Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Witam! Posiadam mi boxa S, mam również dvd wraz z głośnikami 5.1, jak podłączyć kable by mógł on przesyłać dzwięk do tego dvd ? Wejścia w telewizorze : Wejścia w DVD: Jak widać nie ma hdmi ani optyka w DVD :(
bigtoy Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 1 Jak masz teraz połączony box z tv po HDMI ?2 jak masz podłączony tv z dvd po euro ? I czy dźwięk z tv masz przekazywany dźwięk do dvd ?Jeżeli w dvd nie masz optyka lub HDMI a ze zdjęć tak wynika to bezpośrednio do dvd nie da rady tylko do tvWysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
kristoph Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 1. Box z TV przez HDMI 2. TV z DVD przez EURO. Jak włącze programy z telewizji cyfrowej i włącze DVD to dzwięk jest.
bigtoy Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 2. TV z DVD przez EURO. Jak włącze programy z telewizji cyfrowej i włącze DVD to dzwięk jest.Ale pewnie dźwięk jest w stereo albo miksowany do 5.1Tak samo powinno być na źródle z miboxa czy nie ma w ogóle dźwięku na włączonym dvd ?Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
bigtoy Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Pewnie na źródle tv masz zwrotna przez euro przez co tv przekazuje dźwięk do dvd, na HDMI takiego czegoś nie ma. Możesz jeszcze pokombinować z ustawieniami w mibox w ustawieniach dźwięku tam jest kilka opcji.Jeżeli nic to nie da to pewnie będziesz musiał połączyć tv przez wynajęcia audio line jak masz, jak nie to przez gniazdo słuchawkowe do wejścia audio R/L w dvd może to pomoże.Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka 1
kristoph Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Autor Opublikowano 27 Kwietnia 2019 (edytowane) Próbowałem już wszystkich możliwości i niestety dalej nie działa, będe musiał dvd zmienic na jakiś z wejściem optycznym.. Dzięki za zainteresowanie ! Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez kristoph
bigtoy Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Chyba zmiana sprzętu będzie dobrym rozwiązaniem tylko zauważyć trzeba że nasz kochany mibox obsługuje na dzień dzisiejszy tylko DD i DTS nowsze formaty jak DTS 2.5 nie działają.Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka
IronCXII Opublikowano 27 Kwietnia 2019 Opublikowano 27 Kwietnia 2019 2 godziny temu, bigtoy napisał: Chyba zmiana sprzętu będzie dobrym rozwiązaniem tylko zauważyć trzeba że nasz kochany mibox obsługuje na dzień dzisiejszy tylko DD i DTS nowsze formaty jak DTS 2.5 nie działają. Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Szczerze mówiąc jeszcze nie spotkałem się z materiałem filmowym w DTS 2.5. Co to za twór? Czy to przypadkiem nie jest system uprzestrzenniania dźwięku ze stereo?
Rekomendowane odpowiedzi