Skocz do zawartości
  • 0

Blokada telefonu na hasło a odcisk palca

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

Dysponuję telefoniem Xiaomi Mi MIX 2s z systemem w wersji MIUI Global 10.2 i mam pytania dotyczące hasła blokowania telefonu i blokowania aplikacji:

1. Blokowanie telefonu. Używam blokowania telefonu tylko na hasło alb domyślna klawiatura blokady ekranu jest straszna, zupełnie inna niż ta, którą sobie ustawiłem w systemie.
    Czytałem że nie ma możliwości zmiany klawatury blokowania ekranu. Czy może coś się zmieniło w tym temacie i jest jakiś sposób na zmianę klawiatury blokady ekranu?
  2. Blokowanie aplikacji. Chcę część aplikacji zablokować dodatkowo na odcisk palca. Dodaję odcisk palca i mogę odblokować aplikacje odciskiem palca - świetnie. Ale po dodaniu odcisku palca mój telefon też da się odblokować odciskiem palca, a tego nie chcę. Telefon chcę mieć odblokowany tylko na hasło, bez odcisku palca. Czy da się to jakoś pożenić w tym systemie?

Dziękuję

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano
24 minuty temu, Odeusz napisał:

jest jakiś sposób na zmianę klawiatury blokady ekranu?

Może jakiś motyw? Ale wątpię.

25 minut temu, Odeusz napisał:

Czy da się to jakoś pożenić w tym systemie?

W żadnym się nie da. Do takich rzeczy potrzebujesz zewnętrznego antywirusa, który by coś takiego montował, np Bitdefender, Kaspersky, ESET...

• Thanks 1
  • 0
Opublikowano
4 minuty temu, Odeusz napisał:

dziękuję

ah, bym zapomniał, że nawet te antywirusy mogą wymagać przypisanego już palca w systemie, a co za tym idzie, palec będzie i tak i tak aktywny na ekranie blokady.