Kateshi Opublikowano 17 Marca 2019 Opublikowano 17 Marca 2019 Cześć. Ostatnio mój telefon wpadł mi do wody, szybko go wyłączyłem i rozkręciłem żeby odciąć baterię. Osuszyłem wszystko ręcznikiem po czym zostawiłem na grzejniku na 12h. Po złożeniu telefon działał, choć zdarzyło mu się wyłączyć i chyba włączał się w EDL mode(jeśli to oznacza biała powoli migająca dioda). Kiedy to się działo telefon musiałem włączać odłączając baterię, wpinając kabel do ładowania i kiedy się pojawiało logo Mi, wtedy podpinałem baterię i telefon chodził do czasu. Po kilku dniach telefon się wyłączył, ale nie wchodził w tryb EDL, a powyższy sposób włączenia telefonu już nie działał. Moje pytanie jest takie: Czy ktoś już zmagał się z takim czymś i wie jak to naprawić? Uwalona bateria/płyta główna? Nie sądzę, żeby to była wina softa. Telefon udaje się włączyć w trybie fastboot, wgrywałem twrp, wgrywałem oryginalny globalny rom ale nic się nie zmieniło. Do recovery wejść się nie da. Inny objaw: Telefon wchodzi w bootloop tylko wtedy, kiedy jest podłączony do ładowarki bądź PC, na samej baterii nie pojedzie ale gdy podłączona jest bateria i kabel to również nic nie idzie. Dodam również, że trochę powgniatałem baterię przy nieumiejętnej próbie jej demontażu(po którym "działało" przez jakiś czas). Dziękuję za każdą możliwą pomoc. Pozdrawiam.
kamillm Opublikowano 23 Marca 2019 Opublikowano 23 Marca 2019 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi