MixerX21 Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Witajcie, Od zakupu zauważyłem, że telefon cały czas łączy się z innymi sieciami. W sieci macierzystej działa tylko przez chwilę, nie było by to problemem lecz... np.Przy endomondo zrywa połączenia co chwile, w grach, aplikacjach to samo Ustawiłem sieć manualnie na Play lecz po miniucie zmienił na Orange(Play) w takim razie wyłączyłem roaming krajowy i przesył danych podczas roamingu, lecz ten dalej się łączy z orange ale teraz nie ma transferu danych ... Na pewno nie jest to wina play, przerobiłem w tym obszarze z 5 telefonów różnych marek. Problem pojawia się tylko przy Xiaomi ;( Jakiś pomyśl jak to rozwiązać ?
Nezumi Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Nijak. Telefon wybiera sobie bts na podstawie najlepszego zasięgu z priorytetem dla sieci macierzystej. Jeżeli zasięg sieci macierzystej jest za słaby, to telefon przełączy się na inny bts, który ma lepsze połączenie. Wyłączenie roamingu to broń obusieczna, na chwile masz problem z głowy, ale Play nie ma wystarczającego pokrycia, więc bardzo często będziesz gubić zasięg całkowicie. Roaming możesz wyłączyć tylko na BOK Play. Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi