UltiMet Opublikowano 17 Lutego 2019 Opublikowano 17 Lutego 2019 Cześć, posiadam Redmi Note 4 Snapdragon 625 problem z ekranem, zaczęło się od migotania ekranu następnie straciłem obraz. Czasami telefon odpali i po załadowaniu ekranu traci podświetlanie, czasem jest szary obraz. Podświetlanie przycisków funkcyjnych działa. Pytanie czy wymieniać wyświetlacz czy taśmy?
pawel2591 Opublikowano 17 Lutego 2019 Opublikowano 17 Lutego 2019 Wydaje mi się, że mam ten sam problem z takim samym sprzętem od około tygodnia. Robiłem przywrócenie ustawień fabrycznych, aktualizowałem MIUI do 10.2, ale nic nie pomaga. Tak jak mówisz, czasami gdy odpali uda się zrobić kilka rzeczy i po chwili jest tak jakby "gasło światło".
UltiMet Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Opublikowano 17 Lutego 2019 (edytowane) No właśnie, dodam iż dotyk działa pomimo że brak jest podświetlania ekranu. Wyczytałem na innych forach, że wina może leżeć po stronie przetwornicy napięcia wyświetlacza w płycie głównej. Edytowane 17 Lutego 2019 przez UltiMet
pawel2591 Opublikowano 18 Lipca 2019 Opublikowano 18 Lipca 2019 Udało Ci się rozwiązać problem? u mnie po zmianie wyświetlacza w serwisie podziałał jakiś czas, ale teraz problem powrócił.
Rekomendowane odpowiedzi