UltiMet Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Cześć, posiadam Redmi Note 4 Snapdragon 625 problem z ekranem, zaczęło się od migotania ekranu następnie straciłem obraz. Czasami telefon odpali i po załadowaniu ekranu traci podświetlanie, czasem jest szary obraz. Podświetlanie przycisków funkcyjnych działa. Pytanie czy wymieniać wyświetlacz czy taśmy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel2591 Posted February 17, 2019 Share Posted February 17, 2019 Wydaje mi się, że mam ten sam problem z takim samym sprzętem od około tygodnia. Robiłem przywrócenie ustawień fabrycznych, aktualizowałem MIUI do 10.2, ale nic nie pomaga. Tak jak mówisz, czasami gdy odpali uda się zrobić kilka rzeczy i po chwili jest tak jakby "gasło światło". Link to comment Share on other sites More sharing options...
UltiMet Posted February 17, 2019 Author Share Posted February 17, 2019 (edited) No właśnie, dodam iż dotyk działa pomimo że brak jest podświetlania ekranu. Wyczytałem na innych forach, że wina może leżeć po stronie przetwornicy napięcia wyświetlacza w płycie głównej. Edited February 17, 2019 by UltiMet Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel2591 Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Udało Ci się rozwiązać problem? u mnie po zmianie wyświetlacza w serwisie podziałał jakiś czas, ale teraz problem powrócił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts