Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mi6 telefon ładuje się maksymalnym prądem 400mA wczorajszego dnia wszystko było w porządku dziś podłączam telefon, przez godzine z 20% zrobiło się 5%.
Wgranie buckappa, nadal, reinstalacja softu, wyczyszczenie w twrp wszytkiego co się da i zainstalowanie xiaomi.eu bo akurat miałe takiego zipa pobranego jedynego nadal to samo.
Aktualnie telefon już 2 godzinę wyłączony probuje się naładować, jak na razie jest 8% :)

Mogę jedynie zgadywać, że źle jest wykrywana temperatura baterii, więc nie chce się ładować większym prądem (telefon zimny)
Oraz jedyne co mi przychodzi do głowy co mógłbym zrobić to podłaczyć go w fastboocie i zainstalować stable globala... Ale i tak wpierw musi się podładować....

Gwarancja odpada bo pół roku temu ekran poszedł :)

Przepraszam za enetualne błędy, literówki itd. cały tekst aktualnie piszę na padzie na konsoli

Edytowane przez TOKAR
Opublikowano
Przed chwilą, Kamil Kupiec napisał:

Zostaje wgranie globala mi flashem i sprawdzenie czy będzie ok. 

To niestety będę mógł zrobić dopiero gdy się naładuj (o ile się naładuje)

Opublikowano

Wyczyść gniazdo USB-C, ja zrobiłem to tą metodą i zaczął się ładować jak za "starych lat" :D 

Niektorzy polecaja czyszczenie szpilką, ale wolalem użyć troche mniej inwazyjnej metody.

Opublikowano

Nie sprawdzam, nawet go nie wlaczam, przeczyscilem port ponad godzine temu, naladowalo sie od tego momentu 3℅ na wylaczonym

Opublikowano
24 minuty temu, Kamil Kupiec napisał:

Zobacz np ładowarka samochodowa jak się ładuje. Albo jakaś od tableta. 

Juz probowalem :/

Opublikowano

W fastboocie nie patrzylem, ale jeslibsie nie myle to nie pwinnien wgle sie ladowac w fastboocie, zobacze ile ma % sprobuje podlaczyc go w fastboocie do ladowarki i zobacze ile i czy wgle cos sie podladowalo

Fastboot sie wylacza i wlacza sie zwykle ladowanie na wylaczonym

Opublikowano
7 minut temu, Kamil Kupiec napisał:

Możesz też spróbować wydmuchać kurz słomką do picia albo delikatnie odkurzaczem. 

Takze tak robilem

Opublikowano

Bobel, przecież mówię. Poza tym sam temat, jak w inny sposób mógłbym wiedzieć z jakim maxymalnym prądem mi się ładuje?

Opublikowano
8 godzin temu, TOKAR napisał:

Bobel, przecież mówię. Poza tym sam temat, jak w inny sposób mógłbym wiedzieć z jakim maxymalnym prądem mi się ładuje?

Patrzyles tym czym ci podalem???