TOKAR Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 (edytowane) Mi6 telefon ładuje się maksymalnym prądem 400mA wczorajszego dnia wszystko było w porządku dziś podłączam telefon, przez godzine z 20% zrobiło się 5%. Wgranie buckappa, nadal, reinstalacja softu, wyczyszczenie w twrp wszytkiego co się da i zainstalowanie xiaomi.eu bo akurat miałe takiego zipa pobranego jedynego nadal to samo. Aktualnie telefon już 2 godzinę wyłączony probuje się naładować, jak na razie jest 8% Mogę jedynie zgadywać, że źle jest wykrywana temperatura baterii, więc nie chce się ładować większym prądem (telefon zimny) Oraz jedyne co mi przychodzi do głowy co mógłbym zrobić to podłaczyć go w fastboocie i zainstalować stable globala... Ale i tak wpierw musi się podładować.... Gwarancja odpada bo pół roku temu ekran poszedł Przepraszam za enetualne błędy, literówki itd. cały tekst aktualnie piszę na padzie na konsoli Edytowane 3 Lutego 2019 przez TOKAR
Kamil Kupiec Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zostaje wgranie globala mi flashem i sprawdzenie czy będzie ok.
TOKAR Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Opublikowano 3 Lutego 2019 Przed chwilą, Kamil Kupiec napisał: Zostaje wgranie globala mi flashem i sprawdzenie czy będzie ok. To niestety będę mógł zrobić dopiero gdy się naładuj (o ile się naładuje)
TOKAR Opublikowano 3 Lutego 2019 Autor Opublikowano 3 Lutego 2019 17 minut temu, Kamil Kupiec napisał: Na wyłączonym nie ładuje? Ładuje ale w 3 godziny naładowało się tylko 13%
Deasty Opublikowano 3 Lutego 2019 Opublikowano 3 Lutego 2019 Na Twoim miejscu bym po prostu sprawdził inny kabel XD Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka
shadow14pl Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Albo wyczysc styk od ladowania tez tak mialem, dioda nie pomazywala ze sie odlaczal od ladowania, wyczyscilem i poszedl
Peaceul Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Wyczyść gniazdo USB-C, ja zrobiłem to tą metodą i zaczął się ładować jak za "starych lat" Niektorzy polecaja czyszczenie szpilką, ale wolalem użyć troche mniej inwazyjnej metody.
TOKAR Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 Wyczyscilem, spilowana wykalaczka owinieta w papier, niestety, zadnej roznicy
TOKAR Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 Nie sprawdzam, nawet go nie wlaczam, przeczyscilem port ponad godzine temu, naladowalo sie od tego momentu 3℅ na wylaczonym
Kamil Kupiec Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Zobacz np ładowarka samochodowa jak się ładuje. Albo jakaś od tableta.
TOKAR Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 24 minuty temu, Kamil Kupiec napisał: Zobacz np ładowarka samochodowa jak się ładuje. Albo jakaś od tableta. Juz probowalem :/
Kamil Kupiec Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Globala nie wgrałeś jeszcze? A w trybie fastboot ładuje się?
TOKAR Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 W fastboocie nie patrzylem, ale jeslibsie nie myle to nie pwinnien wgle sie ladowac w fastboocie, zobacze ile ma % sprobuje podlaczyc go w fastboocie do ladowarki i zobacze ile i czy wgle cos sie podladowalo Fastboot sie wylacza i wlacza sie zwykle ladowanie na wylaczonym
Kamil Kupiec Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 Możesz też spróbować wydmuchać kurz słomką do picia albo delikatnie odkurzaczem.
TOKAR Opublikowano 4 Lutego 2019 Autor Opublikowano 4 Lutego 2019 7 minut temu, Kamil Kupiec napisał: Możesz też spróbować wydmuchać kurz słomką do picia albo delikatnie odkurzaczem. Takze tak robilem
Kamil Kupiec Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 (edytowane) To nie wiem Edytowane 4 Lutego 2019 przez Kamil Kupiec
shadow14pl Opublikowano 4 Lutego 2019 Opublikowano 4 Lutego 2019 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gombosdev.ampere Trzymaj tu masz program do mierzenia mocy ladowania. Zainstaluj i zobacz czy bardzo zmienia sie napiecie i napisz jakie ono jest, moze problem poprostu z ladowarka/kablem
TOKAR Opublikowano 5 Lutego 2019 Autor Opublikowano 5 Lutego 2019 Bobel, przecież mówię. Poza tym sam temat, jak w inny sposób mógłbym wiedzieć z jakim maxymalnym prądem mi się ładuje?
shadow14pl Opublikowano 5 Lutego 2019 Opublikowano 5 Lutego 2019 8 godzin temu, TOKAR napisał: Bobel, przecież mówię. Poza tym sam temat, jak w inny sposób mógłbym wiedzieć z jakim maxymalnym prądem mi się ładuje? Patrzyles tym czym ci podalem???
Rekomendowane odpowiedzi