Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Testowałem na kilku roomach. Problem pojawia się na każdym. Po instalacji Messengera nie działa wysyłanie komunikatów głosowych do innych userów. Nie działało na chińskim roomie, nie działało na miui v5 i v6. Dałem messengerowi full zaufane i to też nic nie pomogło. Jakieś idee, pomysły? Chodzi o telefon Xiaomi Redmi Note LTE, ale problem podobno występuje też w innych modelach. Jakby komuś działało, to niech napisze, na jakim tel i jakiej wersji miui.

Edytowane przez chmurowski
Opublikowano (edytowane)

Google Now, Wyszukiwanie głosowe masz by w ogóle rozpoznawało mowę?

Wyszukiwanie głosowe mam zainstalowane-było domyslnie w miui v6 (czerwono biała ikonka z mikrofonem), jednak niczego nigdy nie znalazło :). dyktafon normalnie nagrywa i działa. Sciągnąłem google now i tam norlanie wyszukiwanie głosowe działa... pojedyncze słowa chwyta. Messenger od fb jednak nadal nie chce wrzucać wiadomości głosowych do znajomych.

Opublikowano (edytowane)

Poddaję się. Nie działa... uprawnienia są dodane do nagrywania. Zrobiłem vipe i teraz jak coś gadam przy naciskaniu tego czerwonego przycisku, to nawet nie pojawia się ta szara poświata, która wskazywała, że mic "słyszy", co się do niego mówi. Kilka razy udało się przed vipe "wygenerować" jakiś plik, ale nie dało się go odtworzyć ani u mnie, ani u rozmówcy. Zwykle wygląda to tak, że po nacisnięciu czerwonego apka odlicza sekundy, a po puszczeniu przycisku messenger się wiesza i miui pyta, czy go zamknąć.

Nie jestem sam... w sieci znalazłem kilku kolegów z tym problemem, niestety 0 rozwiązania. Problem w linku poniżej jest nieco inny.

http://en.miui.com/thread-27197-1-1.html

I tu coś podobnego:

http://en.miui.com/thread-65585-1-1.html

Chciałem jeszcze przerzucić room na multilanga, ale nie moge. Plik update.zip na sd, a recovery krzyczy, ze go nie ma. Z drugiej strony nie ma raczej sensu wachlowanie roomami, bo na chinczyku nie dzialalo, a na Miui Polska u ZduneX25 jest ok. Potrzebuje jakiegoś potwierdzenia od kogos Z Note LTE.

edit:

Po zainstalowaniu google now ta szara poswiata podczas mowienia sie uaktywnia, jednak messenger sie zawiesza, a generowane przz niego pliki, jesli juz cos wygeneruje nie dają sie otworzyc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...