pajaqs Posted January 16, 2019 Share Posted January 16, 2019 Witam, Mam dwa problemy związane z telefonem Redmi 6: - brak możliwości zmiany dźwięku alarmu; po wybraniu innego dźwięku i zaakceptowaniu go nadal w trybie ustawień godziny wyświetla się "Domyślny dzwonek" - podczas rozmowy ekran wybudza się co powoduje przypadkowe uruchomienie twarzą innych opcji jak nagrywanie, wyciszanie, zawieszanie rozmów itd; dzieje się tak nawet i kilka razy podczas rozmowy Telefon zakupiony na allegro. Wersja androida: 8.1.0 O11019. Wersja MIUI Global 10.0.6.0(OCGMIFH), wersja stabilna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentego Posted January 19, 2019 Share Posted January 19, 2019 Mam ten sam problem z dzwonkiem budzika - nie da się go zmienić, bo po akceptacji z powrotem przestawia się na Inteligentny alarm i domyślny dzwonek. Nie pomaga reset, nie pomaga zmiana regionu. Dwa dni temu ściągnęła się najnowsza wersja MIUI - Global 10.2.2.0. Wersja android 8.1. Nie wiem czy przed aktualizacją było tak samo, bo telefon nie jest mój tylko jednego z domowników. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pajaqs Posted January 19, 2019 Author Share Posted January 19, 2019 A problem z wybudzaniem podczas rozmów pojawia się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tentego Posted January 22, 2019 Share Posted January 22, 2019 Nie, ale mam redmi 4x, wcześniej żona miała redmi 4a i zwłaszcza u niej często się tak robiło. U mnie czasem coś się włączy, jak nie docisnę telefonu do policzka - czujnik zbliżania, czy jak on tam się nazywa, słabo działa, a u ciebie, jeżeli jest to notoryczne, pewnie jest do wymiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunter-jauch Posted December 24, 2019 Share Posted December 24, 2019 Trochę późno wpadł mi w oko Twój post. Pewnie problem nieaktualny, ale napiszę o moim doświadczeniu w tym temacie. Wgrałem kiedyś kilka własnych sygnałów, w tym również tych przeznaczonych do alarmu. Początkowo w ogóle nie chciał ich przyjąć, było dokładnie tak, jak to opisałeś. Ale po paru dniach, kiedy właśnie już machnąłem na to ręką, nieoczekiwanie "zrozumiał, czego od niego chcę" i zaczął dzwonić tymi moimi sygnałami. Musiał to w sobie jakoś przetrawić Myślę, że i u Ciebie tak właśnie wyszło, bo nic już nie piszesz. Czy tak? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts