Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Czy te gwiazdki mają znaczenie ?

Ver 5.6.9 vevs & rezmus

Ustawiłem niby, ale ... Coś to "nie lata"

Screenshot_2020-02-07-00-07-05-113_com.xiaomi.smarthome.jpg

Edited by PITUCH
Posted (edited)

5.6.9 chyba jest wyżej niż 5.6.50, czy czegoś nie rozumiem, btw wyłączyłem manualnie na tel już pokazuje 090 i nie włącza się :( przy ustawieniach 020, 

Po reinstalację j/w wersji sam nie odpalił, ale postępy są, w charakterze powiadomień, coś zaczął robić sam, poczekam :)

Edited by PITUCH
  • 2 months later...
Posted

Może ktoś wrzucić zmodowana apke na jakiś normalny serwer w stylu google driver, czy onedrive? Nie każdy śmiga po rusku i linki nie wygasną...

• 10 months later...
Posted

Cześć wszystkim,

Na wstępie dzięki rezmus za robotę którą widzę robisz!! Podziwiam.

Podpinam się w ten temat gdyż mam oczyszczacz Pro. Chciałem ustawić automatyzację w zależności od pomiarów powietrza.

Niestety nie działa to jak bym chciał. Czasami coś zaskakuje czasami nie.

Mam ustawione kilka przedziałów typu:

<10 wyłącz

11<x<30 poziom 4

31<x<50 poziom 7

Itp

Ustawiałem to na dwa sposoby:

1. Jeżeli pomiar większy i mniejszy od do to ustaw prędkość x.

2. Jeżeli pomiar większy i mniejszy od do to  włącz i ustaw prędkość x.

Zauważyłem że działa głównie tylko wyłączanie poniżej 10 tak jak ustawiłem. Natomiast jak powietrze się pogarsza to sprzęt się nie załącza ( choć czasami to zrobi)

Przeszukałem wiele wątków ale tematy są rozrzucone i nie do końca jestem pewien jak to wygląda obecnie.

Mam wersję jak na zdjęciu poniżej.

Może ktoś podrzucić jak te warunki ustawić? Coś doczytałem że te automatyzacje nie działają jak należy? Rozumiem chmurę itp ale cały dzień( a nawet kilka dni) w domu testowałem i nic logicznego nie wywnioskowałem..

Widzę jest opcja przechodzenia pomiędzy manualne / auto ale daje to bardzo ograniczoną możliwość prędkości wiatraka. Czy da się co 20 pkt ustawić inną prędkość wiatraka czy za dużo chcę od tego sprzętu?

Będę wdzięczny za pomoc i sugestie.

Pozdrawiam

Screenshot_2021-03-08-20-57-57-203_com.xiaomi.smarthome.thumb.jpg.a7901078fa0fb5b08d8473acab0baf53.jpg