Skocz do zawartości

Polecane aplikacje do Amazfit Bip? Czy warto którąś kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po kilku dniach z BIPem mam taki dylemat... która aplikacja najlepsza i czy warto inwestować w płatne wersje?

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano (edytowane)

Tools for amazfit możesz sobie spersonalizować powiadomienia, między innymi - wyświetlanie ID dzwoniącego oraz nadawcy wiadomości, likwidacja znaków ? zamiast polskich znaków (są bez ogonków). To wszystko bez ingerencji w zegarek i apka nie drenuje baterii w telefonie. Niestety nie działa niezależne od MiFit, a niestety ta fabryczna bierze baterie. 

Jestem ciekaw jak wyglądają pozostałe aplikacje - czy działają niezależnie od MiFit i jak zużywają baterie w telefonie. 

Edytowane przez tool17
Opublikowano

Tools & Mi Band - chyba najprostsza w konfiguracji.Można ustawić kto do nas dzwoni , powiadomienia z SMS, FB, Gmail, WhatsApp Skype, Instagram i chyba z innych aplikacji tak samo nie pamiętam teraz dawno używałem . Pomiar tętna , asystent snu 

Notify & Fitness - ta aplikacja anie wymaga oficjalnej apki czuli MiFita, po sparowaniu zegarka z telefonem przy pomocy MiFit można usunąć MiFit i używać samej Notify & Fitness. Ma więcej możliwości konfiguracyjnych bardziej rozbudowana . Ustawienie powiadomień  tak jak w Tools . Dodatkowo ma eksport treningów z zegarka , lub można włączyć w aplikacji trening jakieś 90 do wyboru dyscyplin. Czasami są problemy z synchronizacją treningów trzeba zrobić kilka razy synchro żeby wczytał się cały trening. Pomiar tętna asystent snu , kalorii i wagi , alarmy . Ogólnie tej używam i jest dobra. Można eksportować treningi do Endomondo RunKeeper ( dodatkowy moduł za 8 zł trzeba wykupić) automatyczny eksport treningów do Stravy i Google Fit , czy dział nie wiem nie używam.

Mi Bandage - nie używałem , nie wiem jak działa ale ma sporo opcji.

Gadgetbirde- potrzebne przy wgraniu j.polskiego do zegarka , do tego używałem, co do innych właściwości to nie wiem  Ma opcję treningów  z MiFit. Nie wymaga zainstalowanego Mifita.

Tools & Mi Band i Notify & Fitness płatne coś koło 15 zł nie majątek można wydać. Notify & Fitness ma darmową wersję z większością funkcji .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...