Jump to content

Xiaomi Smart Mi Pure Evaporative Humidifier 2

geforc

Recommended Posts

Witam, dzisiaj przyszedł do mnie z GB ten nawilżacz ale w zestawie instrukcja tylko w języku Chińskim, w internecie też nie znalazłem innej niż z krzaczkami... może wy macie jakieś namiary na wersje angielską ?

• mrosi changed the title to Xiaomi Smart Mi Pure Evaporative Humidifier 2

Następne pytanie, w internecie widać że apka do tego nawilżacza ma pełno opcji, u mnie jest tylko ON OFF, tryb AUTO I, II i III prędkości oraz timer. Nie ma opcji do ilu % wilgotności ma nawilżać ani nic... jakby było to okrojone... Apkę mam ustawioną na MAINLAND CHINA i język Angielski

Edited by geforc

• 2 months later...

Czy ktoś wie jak wpiąć go do aplikacji Mi Home na iOS?

Posiadam już odkurzacz Xiaomi Roborock S50 oraz oczyszczacz powietrza wpięte do aplikacji i działają bez zarzutu.

Tutaj niestety zostałem zmuszony zmienić region, apka sparowała się z nawilżaczem, ale moge go tylko włączać i wyłączać i śledzić na tej miniaturce urządzenia w aplikacji poziom nawilżenia, gdy chce wejść to wyskakuje komunikat "Nie udało się zainicjować urządzenia (7)"

• 3 months later...
On 2/28/2019 at 5:32 PM, bezol said:

Czy ktoś wie jak wpiąć go do aplikacji Mi Home na iOS?

Posiadam już odkurzacz Xiaomi Roborock S50 oraz oczyszczacz powietrza wpięte do aplikacji i działają bez zarzutu.

Tutaj niestety zostałem zmuszony zmienić region, apka sparowała się z nawilżaczem, ale moge go tylko włączać i wyłączać i śledzić na tej miniaturce urządzenia w aplikacji poziom nawilżenia, gdy chce wejść to wyskakuje komunikat "Nie udało się zainicjować urządzenia (7)"

Mam dokładnie to samo:

Szanowni forumowicze, mam nadzieje że również ekipa wsparcia XIAOMI

Zakupiłem urządzenia 2 urządzenia:

Smartmi Xiaomi Evaporative Humidifier 2

oraz

Robot Vacuum Cleaner 2 s50 s55

Niestety mam problem z symultaniczną ich obslugą w aplikacji XIAOMI HOME.

1) Wymaganie dla ROBOT S50 jest takie - że można go dodać TYLKO na serwerach europejskich w aplikacji (nie na chińskim serwerze)

2) Urządzenie HUMIDFIER 2 mogę dodać do aplikacji tylko wtedy jak zaloguje się na chińskim serwerze.

Czyli aktualnie moja sytuacja, że ROBOTS50 mam na jednym serwerze, żeby zobaczyć status HUMIDFIER 2 muszę się przelogować. Na dłuższą metę nie powinno tak być, eliminuje to jedno urządzenie z używania funkcji smart z aplikacji.

STAD PYTANIE:

Czy jest już dostępny gdzieś serwer gdzie będę mógł dodać oba urządzenia do aplikacji XIAOMI HOME? (może mam nieaktualne dane (robiłem dochodzenie z miesiąc temu)

Jeśli nie - to czy mogę liczyć na zwrot pieniędzy za jedno z urządzeń?

pozdrawiam,

piotrek_b

proszę o wsparcie

• 3 years later...
W dniu 7.12.2018 o 11:43, geforc napisał(a):

Witam, dzisiaj przyszedł do mnie z GB ten nawilżacz ale w zestawie instrukcja tylko w języku Chińskim, w internecie też nie znalazłem innej niż z krzaczkami... może wy macie jakieś namiary na wersje angielską ?

Najlepiej w już tłumaczonej wersji PL: https://manuals.plus/pl/smartmi/evaporative-humidifier-2-manual