kubunicki Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 Hej, niedawno kupiłem telefon Xiaomi Mi 8 i mam do Was takie pytanie. Oglądając rożne filmy/transmisje w portalach takich jak Youtube (tu chociaż da się powiększyć), Twitch czy chociażby oglądając filmy w innych serwisach, mam black bary po bokach. Wiem, że jest to ekran 18:9 i takie coś chyba musi być(?), ale czy jest jakiś sposób na poprawienie jakości obrazu? Owe black bary po bokach bardzo mi rozmywają(?, nie jestem pewny jak to nazwać) obraz i bardzo bolą mnie oczy od patrzenia na taki obraz. Muszę się do tego przystosować czy może da się jakoś to poprawić? Pozdrawiam
mrosi Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 Jesteśmy w Polsce? Tak. Więc po polsku formułuj tytuły wątków i ich treść. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
Nezumi Opublikowano 29 Listopada 2018 Opublikowano 29 Listopada 2018 Filmy są nagrywane w 16x9, ekran masz 18.9, co więcej, masz notch, jak sobie wyobrażasz wypełnienie całego ekranu filmem? Ma ci notch zasłaniać kawałek filmu? No raczej nie. No i nic nie rozmywają, to jest AMOLED, czarne paski się po prostu wyłączają z użycia i tyle....
mrosi Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi