Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry,

posiadam wersję 10.0.3.0 Global, nie znam się na romach i nie umiałbym z pewnością zainstalować romu Polska. 

Włączam na różne sposoby hot spot, mam dwie karty SIM w telefonie i internet działa, próba połączenia laptopa z siecią się nie udaje, a nawet jak się udaje,

to pokazuje "brak internetu". Proszę o pomoc, jest mi to potrzebne do pracy i bez tego telefon nadaje się do wyrzucenia dla mnie.

Opublikowano

Masz w sofcie wybrane z której karty SIM ma działać internet tak? Jaka sieć? Co pokazuje Windows w rozwiązywaniu problemów? Ew sprawdź jeszcze inne pasma (np przełącz z 2.4 na 5 lub w 2 stronę), nadaj własne hasło, sprawdź czy nie masz limitu danych oraz czy nie masz limitu urządzeń (UStawienia->Hotspot->Połączone urządzenia). Sprawdź tam także, czy laptop rzeczywiście się połączył z telefonem.

Opublikowano

Karta 1 - nju

Karta 2 - Orange, na to jest LTE i dane mobilne,

nadałem własne hasło własną nazwę, poniewaz zmieniałem to kilka razy, aby się upewnić, czy ok, rezultat jest taki, że muszę, aby działało, wyłączyć dane mobilne i włączyć jeszcze raz w momencie jak już hotspot jest włączony, to samo (czyli zadziałanie) daje zmiana danych moblilnych na drugą z kart. To jednak sprawia problemy, ja w pracy potrzebuję natychmiastowego działania. Komputer długo łączy się z siecią, byle jak ją postawię, hasło proste, nazwa sieci prosta, żadnych ograniczeń nie mam nigdzie, ani po stronie operatorów, ani telefonu, dokładnie sprawdzałem. Mogę jeszcze ewentualnie (telefon kupiony dopiero) zresetować go i na nowo skonfigurować, ale boję się, że to nic nie da. Nie mam bladego pojęcia dlaczego tak przycina, postawienie hot spota bez hasła też nic nie daje, bo też jest problem, blokada.

Opublikowano

Spróbuj poprawić APNy według tych od operatora. Spróbuj także odpalić telefon z tylko 1 aktywną kartą SIM i zobacz czy problem też występuje. Niestety, soft 10.0.3.0 jest pierwszym stabilnym softem dla Mi8 na MIUI10 i może mieć pewne niedociągnięcia. Przywracanie ustawień fabrycznych zaszkodzić nie powinno. Nie mam jak sprawdzić hotspotu na tym sofcie, siedzę na dev i tutaj większość błędów z pierwszych wydań jest poprawiona.

Opublikowano

Mam ten sam problem.. Pojawił się po aktualizacji systemu do MIUI 10.0.3.0. Na poprzedniej wersji zainstalowanej fabrycznie wszystko było OK.  Kiedy można się spodziewać kolejnej wersji global stable MIUI 10  ?  Czy można bezpieczenie wrócić do poprzedniej stabilnej wersji oprogramowania - np. MIUI 9.5.13.0 , czy skończy się cegłą ? 

Opublikowano

Ten sam problem w 10.0.3, operatorzy Orange i Plus. Weryfikowane APNy, DNSy na kompie i co tylko się da. Jak połączy to czkawka na pingu a po chwili się rozłącza 

Opublikowano

Porozglądałem się po forach, jest jakiś problem z 10.0.3.0 Global i hotspotem przy danych mobilnych (hotspot przy WiFi działa normalnie). Są 2 rozwiązania "chwilowe". Poprawienie APN oraz restartowanie danych mobilnych przy każdym połączeniu. Opcją 3 jest przejście na soft dev (tutaj problem prawdopodobnie jest rozwiązany).

2 godziny temu, looker29 napisał:

czy skończy się cegłą ? 

Mi8 posiada ARB i niestety cofanie się w sofcie może powodować cegłę (nie wiem na ile jest to kwestia Androida, a na ile samego MIUI, tutaj musisz poczytać forum).

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Po sprawdzeniu - u mnie hotspot działa na karcie virgin mobile, z tym że tethering bluetooth bardzo obcina prędkość - ok. 1Mb/s, przy hotspocie Wi-Fi mam ok 15 Mb/s. Przy karcie Orange nic nie działa, mimo resetowania ustawien sieciowych, apn etc. Nie chcę na razie odblokowywać telefonu by przejść na inny soft , więc pozostaje chyba tylko czekać na aktualizację, która naprawi te defekty.. 

Edytowane przez looker29
Opublikowano

dziękuję Nezumi za odpowiedź oraz looker29, że powiedział, że u niego jest ten sam problem,

Telefon kupiłem z Gearbesta, od razu bez wahania włączyłem aktualizację 500 mb z 9 do 10 i jak widać popełniłem błąd, jestem reporterem, więc w terenie postawienie hotspota z telefonu to podstawowe źródło sieci do mojej pracy, byłem w szoku jak po 1 postawieniu komputer łączył się i łączył z siecią, aż ostatecznie najpierw nie mógł, a potem połączył, ale bez internetu, szok! Poza tym telefon mam kilka dni i bardzo brakuje mi radia FM i złącza mini jack, poza tym telefon działa dobrze.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...