Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

mam Xiaomi Redmi Note LTE z oprogramowaniem MIUI Polska V5 Android: 4.4.2 15.0.0 dziś zainstalowałem MIUI Polska V6 Android: 4.4.4 | MIUI: 4.11.7 i nie mogę odblokować telefonu. Po restarcie podaje PIN do karty i pojawia się na ekranie "Wpisz hasło", niestety klawiatury nie ma.

We wcześniejszej wersji miałem blokadę ekranową z kodem. Czy ktoś miał podobny problem? Wiecie jak roziązać problem.

Opublikowano

Ustawienia- urzadzenie- język, klawiatura. Odznacza pisanie głosowe i zaznacz jako główne klawiatura Xperia. Potem możesz dodać głosowe jako drugie. Zadziała.

Opublikowano

Miv, źle mnie zrozumiałeś. Po pierwszym uruchomieniu telefonu nie mogłem odblokować telefonu. Nie mówiąc już o wejściu w ustawienia klawiatury. 

Opublikowano

jaarek,ale MIv dobrze prawi. Miałem dokładnie to samo i trzeba właśnie w ustawieniach zmienić/dodać klawiaturę. Może cofnij się do V5 ustaw tak żeby nie prosiło o pin i potem na V6 ustaw sobie klawiaturę?

Opublikowano

No tak ale jarek nie może wejść na telefon ja miałem podobnie tylko nie miałem po przejściu wi fi mnie pomogły ustawienia fabryczne

, a swoją drogą, Flash robiłem trzy razy w różnych ustawieniach i efekt był ten sam

Opublikowano

Przez ADB shell można zamieniać klawiatury i je instalować/usuwać bez konieczności wprowadzania PINu (wystarczy włączony telefon).

$ adb shell ime
usage: ime list [-a] [-s]
ime enable ID
ime disable ID
ime set ID
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...