Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

córce upadł telefon i jest cay w pająku. dotyk działa OK.

1. Czy wymiana ekranu jest prosta i da sie zrobic to bez specjalistycznych narzedzi i nie popsuc?

1a) Czy trzeba mieć jakieś dodatkowe akcesoria typu klej, uszczelka itp. żeby móc to wymienic? Jakie?

2. Na allegro są wyswietlacze od ~60pln. W jakiś sposób można sprawdzić czy dany wyświetlacz jest oryginalny>?

3. ktoś gdzie polecal dragon-tt.com - czy tu można być pewien oryginalności?? Ile czeka się na wysyłkę?

Edytowane przez boru
Opublikowano

1) wymiana nie jest trudna ale bez narzedzi nic nie zrobisz

1a) tak trzeba miec klej srubokret otwieracz obudowy telefonu

2) to nie sa orginalne wyswietlacze podróbka orginalny kosztuje do 4x   to 200-250 zł

3) ja ci osobiscie polecam ten serwis http://micenter.pl/ oddalem tam mi8life i jestem zadowolony

Opublikowano (edytowane)

ad1a) hmm. do wymiany calego wyswietlacza klej jest potrzebny? i oco chodzi z tym otwieraczem do telefonu? to trzeba jakis specjalny kupic?

ad. 2. rozumiem, że te najtańsze są oryginalne. Ale są też np.:

po 150pln.  np. aukcja "LCD Xiaomi Redmi 4X + ramka biały Oryginalny WWA"  wyswietlacz z outlet-xiaomi .

po 110 "ORYGINALNY WYŚWIETLACZ+DOTYK XIAOMI REDMI 4X"

Więc jeszcze raz zapytam: czy można w jakiś sposób stiwerdzić zcy jest to oryginal czy podróbka?

(wiem, że w aukcji mozna sobie napisać to i owo, ale właśnie chodzi mi o to czy można w prosty sposob odroznic podrobke od oryginalu i ew. zgłości to do allegro jako oszustwo)

Edytowane przez boru
Opublikowano (edytowane)

Orginalny jest taki ze widzisz normalny ekran podczas uzywania literki normalne np przy pisaniu sms czy np jasnosc a podrobka to masz tak ze sa plamy na wyswietlaczu i po tygodniu wypala ekran i sa zółte plamy na wyswietlaczu i sie po całym roznosza po calym wyswietlaczu i wiadomo potem staje sie zółty wyswietlacz

klej jest potrzebny a otwiercza to sie nazywa do otwierania telefonów są  nawet za 3 zł ale one nie sa warte niczego najlepsze sa takie po 30-40 zł jezeli tego nigdy nie robiles to lepiej wyslac to do micenter do wrocławia i ci na orginalnych czescia zrobia bo oni wszystko orginaly i to jest jedyny serwis w polsce co naprawia telefonu xiaomi gwaracyjnie i pogwaracyjnie

Edytowane przez Kanio
Opublikowano (edytowane)

1. Tak jest banalnie prosta. Wystarczy śrubokręt precyzyjny z wymiennymi końcówkami - ja używam takiego: https://s.click.aliexpress.com/e/caB8IyXn  Przydaje się też przyssawka i coś do podhaczenia wyświetlacza ale zwykle Chińczycy dorzucają to do wyświetlacza.

2. Nie o ile zamówisz wyświetlacz przyklejony już do ramki. Kosztuje parę groszy więcej a jest mniej zabawy i nie trzeba kleić.

3. Z oryginalnym będzie trudno ale zamienniki też są bardzo dobrej jakości. Poszukaj na AliExpress - https://s.click.aliexpress.com/e/ccmLV5Et.

4. Dragon ma to samo co jest na AliExpress. Kupowałem z jednego i drugiego i było to samo. 

Kolega wyżej pieprzy głupoty! 

Edytowane przez rock'n'rolla