cookie5297 Posted October 30, 2018 Share Posted October 30, 2018 (edited) Posiadam ten telefon od końca lipca, przyszedł z MIUI 9.5.13, teraz jest na MIUI 9.5.17. Wszystko działało świetnie, 0 problemów, aż pewnego dnia podnoszę go z biurka i po chwili używania nie mogę wykonać gestu home, potem zaczęło dziać się gorzej, nie dość, że co chwile wysiada mi dotyk na górze i dole ekranu, przez co nie mogę np. wysunąć paska powiadomień to jeszcze bardzo często nie łapie mi dotyku lub przerywa jak przeciągam palcem. Zablokowanie i odblokowanie ekranu pomaga na jakiś czas. Nigdzie nie znalazłem, żeby na polskich forach ktoś o tym pisał, ale na zagranicznych jest mnóstwo osób z takimi problemami. Doczytałem się, że dzieje się to i na MIUI (nie wiem czy na 10, ale na 9 na pewno) oraz na custom romach. Próbowałem hard reset, pomogło na pół dnia, później problem powrócił. Ktoś ma ten problem lub miał i go rozwiązał? Chciałbym uniknąć instalowania MIUI 10, ponieważ słyszałem o tej wersji tylko negatywy na tym telefonie. Telefon nie rootowany, zablokowany bootloader nic z nim nie robione, niegdy nie upadł, zadbany (ma dopiero 3 miesiące). Telefon kupiony w sklepie proline. Mam nadzieje, że ktoś zna rozwiązanie i obejdzie się bez zabawy z gwarancją. Z góry dziękuje za wszelką pomoc. Edited October 30, 2018 by cookie5297 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts