latet Opublikowano 1 Listopada 2014 Opublikowano 1 Listopada 2014 Witam, Mi2S, MIUI5. Od pewnego czasu (niestety nie pamiętam od ilu aktualizacji) obserwuję pewien problem w działaniu lokalizacji. Opiszę to na przykładzie. Wszystkie opcje lokalizacji mam włączone. Jestem, powiedzmy, na krakowskiej Starówce, włączam Google Maps, po chwili moja pozycja jest idealnie pokazana. Wyłączam Google Maps i nie korzystam z innego programu, który używa lokalizowania. Kilka godzin później jestem już w domu, w Warszawie, włączam Google Maps i klikam na ikonkę, która ma wycentrować mapę na mojej aktualnej lokalizacji. Wg Google Maps, nadal jestem na krakowskiej Starówce, choć kółko nie jest niebieskie, ale szare. Mapa próbuje skorzystać z GPS, ale w domu to się nie uda. Próbuje jednak i próbuje, kompletnie ignorując możliwość zlokalizowania po Wi-Fi i sieci komórkowej. Trwa to w nieskończoność. Ale wystarczy nawet na sekundę wyłączyć GPS i właściwa pozycja (po Wi-Fi) zostaje natychmiast ustalona. Kiedyś tak nie było – w razie braku sygnału/fixa GPS priorytet miała lokalizacja innymi metodami i działało to sprawnie. Dzięki.
latet Opublikowano 10 Listopada 2014 Autor Opublikowano 10 Listopada 2014 Nie wiem, czy ten problem miałem tylko ja (z jakichś nieznanych powodów), ale zgłaszam, że po przesiadce na MIUI6 – problemu już nie ma.
Numb Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Temat zostaje przeniesiony do kosza.Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi