Hooyraq Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Witam, jeśli dubluję wątek to przepraszam, ale szukajka nie znajduje mi nic po wpisaniu " wylogowuje", "wylogowywanie" itp. Google zwrócił jeden wątek, że MIUI tak "czasami ma", ale rozwiązania nie było. Więc pytam - czy normalnym jest na MIUI v6 wylogowywanie karty sim powiedzmy raz na kilkanaście godzin?? Dodam, że używam karty micro z adapterem sim - ale w innych telefonach z tą samą kartą i tym samym adapterem problemu nie ma i nie było. Może Redmi Note ma bardziej czuły slot??? Strzelam ale kto wie?? Nie jest to może bardzo uciążliwe, bo po kilku sekundach telefon działa ale nie wiem o tym dopiero do czasu wzięcia telefonu do łapy. Kto wie ile tak leżał "wylogowany" i jakie ważne rzeczy mnie ominęły
eXclusive Opublikowano 25 Października 2014 Opublikowano 25 Października 2014 Możesz na początek spróbować wymienić kartę sim na nową w salonie, usługa powinna być bezpłatna.
Big00s Opublikowano 11 Listopada 2014 Opublikowano 11 Listopada 2014 Od wczoraj jestem posiadaczem tego telefonu i mam taki sam problem. Zauważyłem że jak Byłem w mieście i telefon korzystał tylko z zasięgu Play to nie było problemu z "wylogowywaniem" a jak wróciłem do siebie na wieś gdzie muszę korzystać z roamingu krajowego to zaczynają się problemy. Jedyne co pomaga to wyłączenie blokady PIN lub ustawienie na sztywno zasięgu przykładowo Plusa. Jak na razie wyłączyłem PIN bo z zasięgiem u mnie krucho...
polozu Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Ja również to zauważyłem. Ciekawe co jest powodem takiego zachowania się telefonu. Juz miałem zmienić operatora bo wydawało mi się że to wina zasięgu
Big00s Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Zauważyłem że jak telefon zgubi zasięg i będzie chciał się ponownie zalogować do sieci to poprosi o PIN. U mnie jest słaby zasięg i często telefon go gubi więc o PIN prosi co jakiś czas, a jak telefon jest w kieszeni to nie wiem czy jest zalogowany czy nie, a w tym czasie mogłem przeoczyć ważny telefon. Po wybraniu trybu samolotowego i wyłączeniu go telefon też prosi o PIN więc to chyba jest taka cech MIUI bo na poprzednich telefonach z androidem tego nie miałem. Gubił zasięg, logował się ponownie bez prośby o PIN. Trochę to irytujące dlatego chyba jedynym rozwiązaniem tego problemu jest wyłącznie blokady PIN. Jeżeli jest inne to niech ktoś mnie poprawi bo od kilku dni siedzę dopiero na MIUI.
polozu Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Problem z zasięgiem jest naprawdę bardzo zastanawiający, gdyż jeszcze ani razu nie miałem pełnego zasięgu, w różnych miejscach mam przeważnie jedną kreskę. Big00s z jakiego operatora korzystasz?
Big00s Opublikowano 13 Listopada 2014 Opublikowano 13 Listopada 2014 Z Play korzystam i aż takich problemów nie mam. W Warszawie mam praktycznie non-stop full zasięg, a tylko u siebie poza miastem mam słaby, a w mieszkaniu jak chce zadzwonić to muszę wyjść na zewnątrz bądź stanąć przy oknie, ale u mnie w domu tak wszyscy mają. A u Ciebie nie wiem w czym może być problem... Jak jesteś w Play to wyłącz może automatyczne wyszukiwanie sieci i ustaw żeby tylko korzystał z jeden sieci "plus" albo "T-mobile" i zobacz jak się będzie zachowywać telefon. Swypnięte z Note LTE
Paluch Opublikowano 1 Lutego 2015 Opublikowano 1 Lutego 2015 Hej. Macie jakieś postępy w tym temacie? Mam telefon od tygodnia i juz ze 3 razy zdarzyło mu sie wylogować. Mam nową karte sim, operator orange i jestem w samym centrum miasta, zasieg na full łącznie z Lte a i tak co jakiś czas prosi o pin.
oczyorze Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Mam ten sam problem w telefonie Mi4. Gdy telefon zgubi zasięg za każdym razem trzeba ponownie wpisać kod pin. Tak samo jest gdy wraca się z trybu samolotowego również za każdym razem trzeba na nowo wbić kod pin.Telefon mam w T-mobile. Czy ktoś już rozwiązał ten problem? Troszkę to irytujące
Rekomendowane odpowiedzi