Jump to content

Mi 8 SE vs Mi mix vs Mi 6 vs mate 20 lite vs honor play

chaos666

Recommended Posts

Panowie, krótka piłka, telefon  do grania, i czasem do zdjęć. Zależy mi na baterii, żeby te 3h  dało się wyciągnąć i reszta  dzwonienie itp. Ktoś miał do czynienia z wymienionymi powyżej? aby porównać? 

Brać teraz od chinola? czy czekać na premierę mi mixa 3 by kupić taniej mi mixa 2/2s czy może czekać n na dzień singla  u skośnych.

Respect

Jeżeli rozważasz Mi6, to Mi8 SE nie ma sensu, to samo MiMix (jeżeli myślisz o 1), aktualnie kupisz w chinach za ~1500zł Mi8 (gearbest z brakiem VAT), telefony "lite" od Huawei sobie daruj. Pod wzgląd brałbym jeszcze Pocophone, wydajność do gier jest, aparat nie najgorszy w tych pieniądzach i spora bateria 4Ah.

Dzięki kolego, w takim razie czekam na obniżkę mi mix 2/2s po premierze mix3, albo mi6 w 11.11 może będzie coś taniej.  Poco.. nie chcę-nie wiem czemu:).Hujaweje  odpuszczam w takim razie choć honor play za tą kasę jest chyba ok......

Respect

4 godziny temu, chaos666 napisał:

honor play

Tego fona nie poruszałem, bo nie mam wystarczających informacji na jego temat, aby go polecić/odrzucić :). Z tego co podałeś @up to jednak skup się na Mix2s, ale nie licz, że jego cena jakoś drastycznie spadnie, jest to jeden z najbardziej rozchwytywanych modeli :).

1 godzinę temu, skay77 napisał:

@Nezumi no nie wiem czy taki Mix2s jest taki "rozchwytywany" nie widać tego tu na forum i zarówno na xda

Bo każdy użytkownik Mix2s siedzi na forach zamiast używać telefonu :D. Nie no bez przesady z tymi forami. Ludzie kupują telefony po to, aby je używać, aktualnie kuzynka sobie Mix2s sprawiła i na żadne fora nie wchodzi, po prostu wrzuciła sobie Xiaomi.eu i używa i założę się, że większość użytkowników tak robi. Aktualnie dostać Mix2s i to czarnego to często nie lada wyczyn, często po zakupie się klient dowiaduje, że "ups, właśnie wyszły, trzeba poczekać" :D.

7 minut temu, Piotrek_ napisał:

Bo był za drogi... ceny spadły dopiero od ok 20-25.09 gdzie po drodze masz jeszcze święta w Chinach.

Nie no już od końcówki sierpnia ceny Mix2s lecą, tak samo ceny Mi8. Być może w kole tego 20-25 był większy "stomp" :P. Nie wiem, już tak nie śledzę tych cen :P.

50 minut temu, Piotrek_ napisał:

.poprostu kupujesz wkładasz kartę i korzystasz.

No tak. Po prostu, niektórzy "starzy wyjadacze" mają już nawyk instalacji Xiaomi.eu :D

51 minut temu, Piotrek_ napisał:

wyprzedaż  modelu zaczeła się własnie pod koniec września 

Czyli jednak mi umknął ten stomp cenowy :P.

• Like 1

W taki razie to poluję na mixa 2/2s-tylko bateria chyba kiszka w większości testów mówią że słaba:(. Mi 8se, nie wiedzieć czemu taki tanieje, snap710 itp daje radę-niby nie ma globala ale  to dla mnie nie ważne  bo instaluje xiaomi.eu. Jeszcze ten honor play mi chodzi po głowie, ale zobaczę jak to będzie z cenami.

Warto czekać na 11.11 lub na premierę mixa 3? aby zakupić mixa 2/2s?

56 minut temu, chaos666 napisał:

Warto czekać na 11.11 lub na premierę mixa 3? aby zakupić mixa 2/2s?

Musisz się zapytać wróżki... Nigdy nie wiadomo co będzie 11.11, bo większość promocji z tego dnia się nie opłaca, bo to nie promocje, a czy cena Mix2s spadnie po premierze 3? Raczej nie.