Wujek Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Cześć wszystkim. Dzisiaj dostałem mojego redmi 1s od HK GoldWay. Na fabrycznym miui, który tam był, redmi bez problemu łączył się z moim routerem. Po aktualizacji miuipolska do wersji 43, nagle przestał widzieć moją sieć. Zmiana kanału na 12 pomogła, więc w tym jest problem. To nie jest takie istotne, ale czy jest możliwość łączenia się z sieciami na kanale 13 na miuipolska?
Wujek Opublikowano 7 Października 2014 Autor Opublikowano 7 Października 2014 Tak. Full wipe, później aktualizacja.
tosshi2 Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Full wipe robisz po aktualizacji. Chinczycy wgrywaja taka zepsutą wersje miui, musisz ja usunac. Edytowane 7 Października 2014 przez DrDee Regulamin zabrania wulgaryzmów ;)
Wujek Opublikowano 7 Października 2014 Autor Opublikowano 7 Października 2014 Tzn. próbowałem różnych sposobów. Po aktualizacji też robiłem full wipe i to samo. Nie znajduje sieci na kanale 13 na sofcie miuipolska 43. Na tym od chińczyka znajdował. Sprawa nie jest ważna, bo zmieniłem kanał w routerze i jest okej. Ale taki problem istnieje i myślę, że warto go poruszyć.
tosshi2 Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 A jaki masz router? Bo u mnie router w standardzie N ma 11 kanalow.
pumek Opublikowano 8 Października 2014 Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) No wlasnie, w różnych krajach liczba kanałów moze sie zmieniać. Poszukaj w opcjach routera takiego kraju coby bylo obslugiwanych 13 kanałów. W telefonie tez w zaawnsowanych WIFI jest opcja regionu (mokee). Nie pamietam ale w Polsce chyba obowiązuje 11 Edytowane 8 Października 2014 przez pumek
Rekomendowane odpowiedzi