Wujek Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 Cześć wszystkim. Dzisiaj dostałem mojego redmi 1s od HK GoldWay. Na fabrycznym miui, który tam był, redmi bez problemu łączył się z moim routerem. Po aktualizacji miuipolska do wersji 43, nagle przestał widzieć moją sieć. Zmiana kanału na 12 pomogła, więc w tym jest problem. To nie jest takie istotne, ale czy jest możliwość łączenia się z sieciami na kanale 13 na miuipolska?
tosshi2 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 (edited) Full wipe robisz po aktualizacji. Chinczycy wgrywaja taka zepsutą wersje miui, musisz ja usunac. Edited October 7, 2014 by DrDee Regulamin zabrania wulgaryzmów ;)
Wujek Posted October 7, 2014 Author Posted October 7, 2014 Tzn. próbowałem różnych sposobów. Po aktualizacji też robiłem full wipe i to samo. Nie znajduje sieci na kanale 13 na sofcie miuipolska 43. Na tym od chińczyka znajdował. Sprawa nie jest ważna, bo zmieniłem kanał w routerze i jest okej. Ale taki problem istnieje i myślę, że warto go poruszyć.
tosshi2 Posted October 7, 2014 Posted October 7, 2014 A jaki masz router? Bo u mnie router w standardzie N ma 11 kanalow.
pumek Posted October 8, 2014 Posted October 8, 2014 (edited) No wlasnie, w różnych krajach liczba kanałów moze sie zmieniać. Poszukaj w opcjach routera takiego kraju coby bylo obslugiwanych 13 kanałów. W telefonie tez w zaawnsowanych WIFI jest opcja regionu (mokee). Nie pamietam ale w Polsce chyba obowiązuje 11 Edited October 8, 2014 by pumek
Recommended Posts