Gość Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Praktycznie od przejścia na MIUI Polska mam ten problem - multimedia (w szczególności muzyka i filmy, rzadziej gry) potrafią się zaciąć, zupełnie bez powodu (co chwila czyszczę ram). Telefon wydaje się być kapryśny - raz wszystko działa idealnie, raz zacina się co parę sekund. Nie wydaje mi się, aby był to problem sprzętowy, być może też nie jest to wina samego oprogramowania, a że po prostu coś się stało podczas wgrywania? Nie chcę za bardzo ingerować w telefon (mam talent do ceglenia), instalacja innego oprogramowania też nie wchodzi w grę, bo za bardzo lubię MIUI (ale jak do końca roku nie naprawią kamery, chyba przejdę na Funtoucha). Byłbym wdzięczny za szybką pomoc.
Stachura5 Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Zrób wipe wszystkiego i napisz czy pomogło
Gość Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Właśnie tego chcę uniknąć, póki co nie mam nawet w tygodniu czasu na zrobienie kopii zapasowych, poinstalowanie reszty programów. Miałem nadzieję, że ktoś miał już taki problem, poradził sobie z nim i mi wytłumaczy, co było przyczyną. Mogę spróbować pod koniec tygodnia, prędzej się nie wyrobię.
Numb Opublikowano 5 Października 2014 Opublikowano 5 Października 2014 Kopia MIUI i tak naprawdę po wipe 5 minut i stan jaki był.
Gość Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Jest jakaś aplikacja do kopii zapasowych (programy, pliki)? Nie mogę znaleźć żadnej zainstalowanej, więc może jest coś ze sklepu?
Acid Opublikowano 6 Października 2014 Opublikowano 6 Października 2014 Hm serio? Ustawienia - Kopia i kasowanie danych? Wysłane z MI4 W
Gość Opublikowano 7 Października 2014 Opublikowano 7 Października 2014 Jestem po formacie i stwierdzam, że nic nie pomogło. Być może warto jeszcze jednak spróbować przez recovery, bo w tym momencie zrobiłem to przez ustawienia kopii zapasowych - ma to jakikolwiek wpływ?
pablitto83 Opublikowano 9 Października 2014 Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Filmów nie oglądam, ale mam jeden album w flac, i te utwory przycina strasznie co kilka sekund. Podejzewam ze kwestia formatu/kodowania plików muzyki Wysłane z mojego HM 1SW przy użyciu Tapatalka Edytowane 9 Października 2014 przez pablitto83
Gość Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Mój problem polega na tym, że niezależnie od typu muzyki (i tak większość mam w MP3) odtważacz potrafi się chorendalnie się zaciąć, szczególnie przy przeglądaniu albumów itp.
MasaMasen Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Najprędzej to po prostu wina procesora. U mnie na Redmi 1 z MTK też nie wiedzieć czemu takie gry czy muzyka potrafi się zaciąć. Robiłem wszystko - reset, wipe, wyłączanie aplikacji, wymiana SD etc. Nic to wszystko nie dało, i najprawdopodobniej tak po prostu musi być.
Numb Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 U mnie na Redmi i na Redmi Note brata żadnych problemów, nawet z FLAC 1.2.1 kompresji 8
Gość Opublikowano 10 Października 2014 Opublikowano 10 Października 2014 Dzisiaj jeszcze raz zrobiłem wipe danych, tym razem przez recovery, chociaż nie pomogło to w najmniejszym stopniu (jedyna różnica, jaką odczułem, to dłuższe włączanie się telefonu po formacie). Zastanawiam się nad powrotem do Multilanga - tego miałem pierwszy tydzień i nie cięło się na nim prawie nic.
Mauelith Opublikowano 19 Stycznia 2015 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Jestem na etapie testowania, ale zrobiłam "odceglenie" telefonu i odnoszę wrażenie, że Miui mi lepiej działa, tak samo muzyka. Nie odczuwam na razie cięć.
Rekomendowane odpowiedzi