Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam Redmi 1s z ROMem MiuiPolska 37.0.0

1 problem:

Telefon teoretycznie ma niezły procesor a np. GTA San Andreas tnie się na nim niemiłosiernie. Zastanawia mnie jednak fakt, że niektórzy wrzucają w neta filmiki jak działa u nich San Andreas na Redmi 1s i jest o niebo lepiej. U mnie praktycznie nie da się grać.

Co można zrobić/jakie opcje ustawić, żeby dało się grać w trochę bardziej wymagające gry? Np. zmiana ROMu czy coś?

2 problem:

Zdjęcia oraz muzykę mam wgraną na kartę pamięci ale jak wchodzę w Ustawienia->Pamięć to w Pamięci wewnętrznej zarówno Zdjęcia jak i Muzyka bardzo dużo zajmują(po około 1,6gb). Czemu zdjęcia i muzyka odczytywana jest z pamięci wewnętrznej skoro jest na karcie pamięci ? Co można zrobić żeby było inaczej? Chyba, że ja źle na to patrzę i czegoś nie rozumiem.

3 problem:

W jaki sposób można ukryć ikony aplikacji ? Bo AppHider coś mi nie działa. Mam ROOTa

Proszę o wyrozumiałość. Redmi 1S mam dopiero parę dni, a wcześniej działałem na iPhonie więc temat Androida jest dla mnie obcy.

Opublikowano

Ale nawet jak po restarcie telefonu od razu włączę grę to jest ostre klatkowanie.

Ikonkę Kuaipan da się jakoś wyłączyć? Bo w Mi-Tools nie ma jak tej ikonki wyłączyć

Opublikowano (edytowane)

W autostarcie mam BeautifulWidgets , TalkBack, Usługi Google Play, AeroConn i Sklep Google Play. Co z tego należy wyłączyć żeby było widać znaczącą różnicę?

/// Wgranie CyanogenMod 11 pomogłoby dla tych gier?

Edytowane przez OchhiAchh
Opublikowano

Wywaliłem z autostartu wszystko poza usługami google play. Restartuje telefon. Mam ponad 400mb ramu wolnego . Od razu włączam grę i masakra.Grać się nie da. To tylko u mnie tak jest czy u wszystkich? Dziwne to bo przez pare dni miałem Prestigio PAP5504Duo , który ma tylko 4x1,3 procesor i też 1gb ramu a tam te gta latało jak szalone bez żadnej przycinki. Więc w czym leży problem, że tutaj jest taka tragedia?

Opublikowano

Tak jest u wszystkich mających miui dla 1s. Poczekaj do piątku podobno ma wyjść rozwiązanie problemu. Druga alternatywa to instalacja CM 11 tam problemów z ramem nie uświadczysz.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...