ice40 Posted September 21, 2014 Posted September 21, 2014 mam dwa problemy tj: 1. posiadam w telefonie dwie karty sim Orange - 1 slot i play - drugi slot. W trakcie rozmowy na play często jest tak że zasięg pokazuje zero kresek i przekreślone - rozmowa trwa w najlepsze, nie można wtedy zwiesić rozmowy itp. ogólnie to zasięg mam na poziomie full poprostu tak się czasami dzieje i nie wiem czemu ? ostatnio miałem nawet tak że w trakcie rozmowy obydwa slotu nie miały zasięgu i były przekreślone, proszę o jakieś sugestie 2. dodaje w ustawieniach firewall numer na czarną listę następnie wybieram tryby blokowania - czarna lista i co ? numer dalej dzwoni jakby nigdy nic, próbowałem z różnymi numerami - po prostu blokada nie działa, czy ktoś może mi pomóc ?? No i te dźwięki przy blokowaniu jak mają działać są tam cztery opcje do każdej simki ale nic nie chcą działać. model HM 1 SW MIUI - 37.0.0
ice40 Posted September 22, 2014 Author Posted September 22, 2014 w dniu dzisiejszym zauważyłem jak pomiędzy słupkami gdzie pokazany jest zasięg pojawiła sięliterka R w kółeczku działało blokowanie numeru. Tylko sęk w tym, że nie wim co oznacza to kółeczko z R oraz jak się go włącza, po jakimś czasie zniknęło i znów brak blokowania połączeń z listy blokowanych. Proszę nie ktoś coś napisze o swoich spostrzeźwniach i czy ma podbnie tj. z tym blokowaniem jak to działa u was no i proszę o ustosunkowanie się do1 mojego problemu ze znikającym zasięgiem podczas rozmowy pomimo że rozmowa trwa bez jakichkolwiek zakłóceń. Pzdr
fyme Posted September 22, 2014 Posted September 22, 2014 To r to roaming i zazwyczaj pokazuje się gdy nie ma zasięgu rodzimej sieci (u mnie zazwyczaj w Play) ,wtedy telefon przełącza się na nadajniki innych operatorów (u mnie T mobile ) i informuje o tym ikoną z r. Nie kosztuje to nic więcej niż zwykła rozmowa a pozwala na bycie w zasięgu gdy nie masz zasięgu rodzimej sieci.
Recommended Posts