mini21 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam serdecznie. Chciałem prosić o radę. Moja 15 letnia siostra (tylko 16 lat młodsza ode mnie) miała mały wypadek. Przedwczoraj będąc na pomoście siedziała i łowiła ryby. Nagle spławik poszedł w dół więc zerwała się szybko z krzesełka by wyciągnąć zdobycz. Problem w tym, że zapomniała iż ma na kolanach telefon i w ten sposób znalazł się on w jeziorze. Szybko się zorientowała i weszła do wody żeby go wyciągnąć. Po ok. minucie telefon był już na brzegu. Przyniosła go, wytarliśmy go, wsadziliśmy w ryż. Złapał bootloop. Po 2 dniach wyciągnęliśmy go i włączyliśmy - działa..... ale nie do końca. Ekran się uruchamia, pokazuje się ekran blokady ale nie działa dotyk. Pytanie - czy coś z tym da się zrobić i czy ma to w ogóle sens? Ile to może kosztować bo nie wiem czy jest to opłacalne? Z góry dziękuję za pomoc. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez mini21
Filo301 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Trzeba zobaczyć w jakim stanie jest złącze i pcb, zazwyczaj opłacalne ale nie wiadomo ile podziała Wysłane z MI6
mini21 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Czyli loteria tak jak myślałem.Szkoda chyba zachodu bo serwis krzyknie ze 150 zł a pomoże to na miesiąc czy dwa, a może krzyknie 450 i efekt będzie ten sam.Właściciel umowy (nasz ojciec) rozważa jeszcze oddać tel do serwisu w ramach gwarancji ale to jest bardziej niż pewne że nie przejdzie.
Filo301 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Wyczyszczenie zazwyczaj kosztuje mniej niż 50zł wymiana dotyku poniżej 200zł, na gwarancji na 99% nie przejdzie.Wysłane z MI6
r0bertt Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Opublikowano 8 Sierpnia 2018 Nikt za 50 zł nie bedzie bawił się w otwieranie telefonu i mycie, raczej 100-150 zł, a po takim czasie co się z nim stało to cięzko powiedzieć (raczej nie wróżę by pochodzł za długo). Gwarancji na bank nie przejdzie więc szkoda zachodu, chyba taniej będzie zakupić nowkę z jakiejś promocji niż bawić się w odratowanie, a tego zostawić na części zamienne ew. 1
Rekomendowane odpowiedzi