MichalWieliczka Opublikowano 29 Lipca 2018 Opublikowano 29 Lipca 2018 Hej, niedawno przesiadłem się z redmi note 4x na Redmi 5 plus. Problemem, który mnie dopadł jest to, że wyszukiwarka głosowa mi nie odpowiada (w 4x było ok). Gdy zapytam np. Temperatura w Krakowie - wyświetla informacje na ekranie ale głosem mi nie odpowie... podobnie z różnymi innymi informacjami.. Natomiast gdy powiem np. "Ustaw minutnik za 3 minuty" to pięknie po polsku uprzejmie powie, że ustawia alarm na taką a taką godzinę... Próbowałem zmian języka itd. ale nic z tego. Problem irytuje mnie głównie dlatego, że korzystam z Android Auto w samochodzie. Android: 7.1.2 (N2G47H) MIUI GLOBAL 9.6 - 9.6.4.0 (NEGMIFD)
tomasznowak Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 Nie wiem dlaczego, ale miałem podobnie na globalu. Przeszedłem na wersję eu i google now działa normalnie.Wysłane z mojego Redmi 5 Plus przy użyciu Tapatalka
MichalWieliczka Opublikowano 30 Lipca 2018 Autor Opublikowano 30 Lipca 2018 Google app ma wszystkie możliwe
pantinPL Opublikowano 30 Lipca 2018 Opublikowano 30 Lipca 2018 W modułach Magiska jest "Google Answers Enabler". Jak masz Magisk to możesz sprawdzić. Też nie miałem odpowiedzi (RN4 Global), pomógł moduł.
Rekomendowane odpowiedzi