Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

od jakiegoś czasu mam problem z telefonem Redmi 4x a dokładnie z wi-fi mam bardzo słaby sygnał spina mi się na poziomie -90db w odległości 2m od rutera bez żadnych przeszkód jak podejdę pod sam router jest ok. Dodam że na innych telefonach nie ma tego problemu czy ktoś też ma taki problem najnowsza wersja MIUI

Opublikowano (edytowane)

U mnie to samo i wydaje mi sie ze to wina aktualizacji bo wczesniej smigalo normalnie a chcialem raz sie polaczyc po aktualizacji z hotspotem na miescie to strasznie malo sieci widzial i slaby zasieg byl. Tyle ze ja mam lte bez limitu wiec wifi w sumie nie uzywam. 

Edytowane przez sprzetowiec90
Opublikowano

u mnie problem występuje od aktualizacji od wersji 8 do teraz i nie wiem czym jest spowodowany chyba ze telefon pada hard resety nie pomagaja

Opublikowano

Ja tez nie wiem choc mi to nie przeszkadza w sumie bo i tak tylko neta po lte non stop uzywam a nie bede psioczyl na fona za ktory dalem 100zl :lol: A inne rzeczy smigaja w nim dobrze. 

Opublikowano (edytowane)

ta sama odległość od routera około 2.5m a zasięg na redmi 4x porażka ASUS łapie sygnał innego routera tp-linka  tak poza tym to telefon brak uwag 

redmi 4xScreenshot_2018-07-24-07-11-31-053_com.farproc.wifi.analyzer.jpg

asus Screenshot (24.07.2018 7_11_28 AM).20187_11_28AM).jpg

Edytowane przez Demon
Opublikowano

@Demon bo zapewne nie zrobili nic innego jak wgranie nowego softu, sprawdzili, że WiFi działa, w karton i do klienta. Zapewne trzeba by wymienić moduł WiFi, więc pewnie całą PCB. Odsyłaj jeszcze raz na gwarancję i dobrze opisz problem.

• kamillm zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...