Maciek Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Witam, Mam problem z moim nowym Xiao Mi 3. Wgrałem na niego najnowszą wersje Miui v6 z forum. Po zainstalowaniu paru aplikacji z google playa zaczeły mi notorycznie wyskakiwać FC - komunikaty "Niestety, proces android process.media został zatrzymany" i Niestety aplikacja Pobrane została zatrzymana". Teraz nie mogę nic sciągnąć przez żadną aplikacje bo odrazu wyskakuje mi FC. Próbowałem zgodnie z instrukcjami z forum czyścić dane wszystkich aplikacji mających coś wspólnego ze ściąganiem jednak nic nie pomogło. Zrobiłem pare razy reset telefonu do ustawień fabrycznych robiłem też wipe all z recovery ale też nic nie pomogło. Ma ktoś może jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić? Downgrade do wersji v5 może pomoże? Z góry dzięki za pomoc.
Acid Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Czegoś nam nie mówisz. Skąd ściągnąłes rom? Ze strony? 4.9.12? Przywracasz jakiś backup po wipe? Wysłane z MI4 W
Maciek Opublikowano 14 Września 2014 Autor Opublikowano 14 Września 2014 Tak ściągnięty stąd 4.9.12. bez przywracania backupu od razu przy pierwszym uruchomieniu na czystym telefonie zaczyna mi wyskakiwac FC przy pierwszej próbie ściągnięcia czegoś. Stąd za bardzo nie wiem co z tym zrobić? Z tego co czytałem normalnie po wipe ten problem powinien zniknąć.
Acid Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Wejdź do aplikacji Pobrane i w prawym górnym rogu w opcje. Wyłącz Szybkie pobieranie. Wysłane z MI4 W
Maciek Opublikowano 14 Września 2014 Autor Opublikowano 14 Września 2014 Nie wiem jak na to wpadłeś. Dziękuję za pomoc! Wszystko działa jak należy. Już myślałem, że skończy się na wizycie w jakimś punkcie naprawczym w Pekinie pozdrawiam
Acid Opublikowano 14 Września 2014 Opublikowano 14 Września 2014 Z góry zakładam, że to co chińskie nie działa dobrze z tym co nasze. W tym przypadku ten ich Xunlei Highspeed engine (Szybkie pobieranie) psuje coś w usługach Google jak pobierasz z marketu. Niestety opcja ta jest domyślnie włączona w MIUI po wipe. Stąd problem. Dlatego spędzam już drugi weekend nad wyłączeniem tego dziadostwa. W MIUi v5 jest to łatwe bo jest przełącznik, który konwertuje cały MIUI na wersję global i chińskie usługi znikają. W MIUI 6 ta sama metoda - która jest zaimplementowana w aplikacjach - nie działa. Więc próbujemy innych sposobów.
Rekomendowane odpowiedzi