Alucard Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Cześć, otóż mam taki problem że odpaliła mi się samoczynnie synchronizacja Google, wyłączyłem ją bo zaczął mi strasznie telefon mulić i bateria leciała jak szalona, jednak to nic nie pomogło, dalej telefon się zacina a usługi google zabierają 50% baterii, synchronizacja odpala się po pewnym czasie znowu choć mam wyłączoną... Wymusiłem wyłączenie usług Google, czyściłem je, resetowałem telefon, czyściłem Dalvik/art, nawet włączyłem te synchronizację na noc ale oczywiście się nie zrobiła. Wie ktoś jak można to naprawić? Edytowane 15 Lipca 2018 przez Alucard
Xelu Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Hej Od wczoraj mam taki sam problem. Telefon tragicznie muli, dodatkowo nie zadzwonił mi budzik. Bateria leci na łeb, na szyję. Tel próbuje się zsynchronizować z usługami. Znajomy na swoim Redmi 3 od wczoraj ma te same problemy. Dodam, że automatyczne aktualizacje mam wyłączone. Widzę, że to nie jest jednorazowy przypadek.. Ma ktoś jakieś rozwiązanie, albo oficjalne info?
diobi Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Cześć, Wczoraj zaktualizowałem telefon i mam taką samą sytuacje, myślę więc że jest to ze sobą związane. Pewnie pozostaje czekać na update, albo przejść na wersje stabilną oprogramowania. Na szczęści nie jest to mój daily fon (uff). Może trzeba przeszukać wątek:
Alucard Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Ja siedzę na starszej wersji, więc raczej to nie zależy od aktualizacji, najdziwniejsze jest to że mam wyłączoną synchronizacje google a ona sama mi się cały czas włącza i coś mieli w tle ale nie chce się zsynchronizowac, nawet jak sam ją uruchomię. Po napisaniu tego posta znowu wyskoczyła mi synchronizacja ale po chwili zniknęła, telefon zaczął działać normalnie a bateria nie ginie w oczach a już szukałem jakiegoś custom roma na xda Edytowane 15 Lipca 2018 przez Alucard
kunix96 Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 Ja z dziewczyną również mamy ten sam problem mimo, że każdy z nas ma inną wersje MIUI, ciągła synchronizacja google, użycie baterii przez usługi google w granicach 50%. Z telefonu wgl nie da się korzystać.
abgar Opublikowano 15 Lipca 2018 Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Po 3 godzinach walki z lelefonem zony ( objawy: nie działa Google Play, inne funkcje Google praktycznie też nie działające ) pozostał 1 podejrzany. Wynika mi, że ostatnia aktualizacja SupeSu ze sklepu rozwala system i to NIEZALEŻNIE OD WERSJI MIUI W kazdym razie : załadowałem image sprzed 2 miesięcy,wywaliłem SuperSu, dałem najnowszy soft i system wrócił do zycia Edytowane 15 Lipca 2018 przez abgar 1
Alucard Opublikowano 15 Lipca 2018 Autor Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Mi się wydaje że coś w google namieszali, ja mam magiska, przedostatnią wersje miui, także łączy nas tylko telefon a też mnie takie coś spotkało. Ja to "naprawiłem"(chyba) włączając i wyłączając synchronizacje, ogólną w telefonie jak i w google Dzisiaj znowu miałem problem z usługami google, pomogło włączenie synchronizacji np kontaktów i wyłączenie, później musiałem anulować synchronizacje dla całego google Edytowane 23 Lipca 2018 przez Alucard Ponowne wystąpienie problemu
Rekomendowane odpowiedzi