Janekowski Opublikowano 22 Czerwca 2018 Opublikowano 22 Czerwca 2018 Dzień Dobry Chciałem sobie zrobić backup telefonu i po prostu tak jak zwykle przerzucić poprzez Menedżer plików wszystkie pliki telefonu na dysk komputera. I o ile przy przesłaniu pojedyńczego pliku/zdjęcia problemu nie ma to przy próbie przerzucenia wszystkiego lub nawet tylko jakiegoś folderu pojawia się magiczny komunikat o obliczaniu potrzebnego czasu na skopiowanie plików i albo eksploator plików się zawiesi, albo można czekać tak do... śmierci. Debugowanie USB, czy nawet instalowanie jest włączone. Przenoszenie plików poprzez TotalComandera również nie przyniosło oczekiwanych rezultatów. (to samo) Jestem trochę 'zielony' i nawet nie bardzo się orientuję co to jest i jak korzystać z ADB, ale telefon jest wykrywany i po wpisaniu komendy na przeniesienie plików otrzymuje komunikat "acess deined", co jak podejżewam może(?) jest związane z brakiem roota, ale do przesyłania zdjęć z wakacji poprzez Eksploator plików uprawnienia SU nie powinny być potrzebne. Próbowałem patrząc na różne poradniki odinstalować sterownik i pobrać nowy, czy nawet manualnie zmienić sterownik na pobrany. Niestety te działania również zakończyły się fiaskiem. Będę wdzięczny za wszelką pomoc Pozdrawiam, Janek.
Nezumi Opublikowano 23 Czerwca 2018 Opublikowano 23 Czerwca 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.
Rekomendowane odpowiedzi