Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam problem z Android auto odkąd przesiałem się z mi6. Nie wiem czy to wina oreo czy ekranu czy moze jakichś "tweakow" w miui. początkowo android auto wygląda tak jak na zdjęciu. Zacząłem dlubac w ustawieniach i nic nie pomaga. Ani opcje developerskie w AA (720p, 1080p) ani ustawienia full screen aplikacji.

Pomyslalem ze to moze wina DPI - i faktycznie - po zainstalowaniu magiska i roota tym samym - po zmianie DPI za pomocą Easy DPI changer - obraz zaczął się poprawiać. defaultowo jest 440 DPI. Przy zmianie na ok 200 obraz jest PRAWIE OK - dalej nie mialem czasu zjezdzac na mniejsze wartości. Natomiast ikonki na dolnym menu w AA są małe.. ALE przynajmniej nie ma czarnych pasków.

Niestety przy DPI 200 - menu w telefonie jest nie do uzywania...

Pytanie - z czego to wynika?  czy to jakis tweak w miui ? można to jakos obejśc zeby obraz na ekranie w samochodzie pojawiał sie poprawny?

Sprawa jest tak dziwna ze mimo tego że obraz jest obcięty to pola dotykowe są tam gdzie powinny byc (czyli żeby trafić w odpowiedni przycisk muszę celować ślepo w czarne pola odpowiednio przesunięte :( jest to kompletna padaka bo nie da się tego używać..

pomocy proszę.

225014mccv2f8177ipfzdh.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Kolego mam ten sam problem w Mi 2 Lite ... Tylko dodatkowo sama nawigacja strasznie laguje.

Na drugim telefonie Huawei p10 lite nie ma tego problemu.

Przeszukałem różne fora lecz bezskutecznie. Nigdzie nie ma rozwiązania tego problemu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jest to błąd softu Miui, nie zmienia dpi dla tej aplikacji, w nowej wersji z androidem 9 miało być to naprawione, ale teraz problem jest taki, że android auto apk w ogóle się nie uruchamia :)

• 3 miesiące temu...