Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zauważyłem ostatnio, że w aplikacji YouTube nie mogę streamować w jakości wyższej jak 480p w dodatku obraz jest zniekształcony. Posiadam łącze 250/25 więc to nie jest problem. Testowałem na telefonie Galaxy A5 (2015) i tam normalnie mogę wybrać opcję odtwarzania streamu w 720p. Czyżby Redmi Note 4 był za słaby na streamowanie w 720p?

Opublikowano

Jedyne co zauważyłem w YT to to ,że każde video startuje w 480p , ale przełączam na wyższą i idzie bez problemu. Były ostatni 2 aktualizacje w krótkim czasie więc sprawdź czy się zaktualizowało.

Opublikowano

Nie chodzi mi o odtwarzanie innych streamów tylko moje. Mam najnowszą wersję i po zrobieniu testowego streama, gdy go odtworze to mogę wybrać tylko 480p a nagranie jest zniekształcone.

Opublikowano

Widzę że ciężko niektórym czytać ze zrozumieniem ale rozumiem, sa upały i czasami człowiek nie myśli. Napiszę jeszcze raz.

Odpalam aplikację YouTube, wchodzę w opcję streamowania, transmituję obraz za pomocą kamerki, która znajduje się z tyłu telefonu. Zatrzymuje transmisję i czekam aż się przetworzy abym mógł ją później odtworzyć. Gdy już film jest gotowy, odpalam go i widzę zniekształcenia obrazu i max jakość 480p do wyboru. Mam nadzieję, że teraz wszystko jest zrozumiałe.