przemekcruz Opublikowano 18 Maja 2018 Opublikowano 18 Maja 2018 Witam jestem posiadaczem telefonu Xiaomi Redmi Note 4 4/64 global version od jakiś 2 miesięcy, kupiłem go w media expert. Dzisiejszego dnia postanowiłem uruchomić go ponownie, ekran się wyłączył. Niestety ponowne uruchomienie utkneło na czarnym ekranie z logo mi.com. Jedyne co próbowałem to po pierwsze połączyć się z komputerem przez kabel usb oraz kombinacje power + col górny. Aplikacja Mi Pc Studio nie widzi urządzenia. Drugą rzeczą było power i vol dolny do trybu fastboot, ale też nic nie widziało. Bardzo prosiłbym o pomoc na sposób włączenia go lub wgrania nowego softu z góry dziękuje. Pozdrawiam Przemek
majdan12 Opublikowano 19 Maja 2018 Opublikowano 19 Maja 2018 Gdybyś miał jakąś aktualizacje systemu to była by możliwość przywrócenia telefonu przez recovery (innym programem niż użyłeś) ale jak masz taką sytuacje to masz na 99% wadliwą płytę główną którą ci wymienią w serwisie na nową. Zgłoś się do serwisu producenta i będzie po kłopocie. 1
przemekcruz Opublikowano 19 Maja 2018 Autor Opublikowano 19 Maja 2018 Dzisiaj rano postanowiłem pobawić się telefonem i resetowałem go do upartego, aż w końcu na ekranie z logo mi.com pojawił się pasek ładowania trochę mu to zajęło, ale udało się przejść do ekranu głównego. Nie napisałem tego wcześniej, ale nie miałem wgranej żadnej aktualizacji (kiedyś miałem tablet nexusa, który po aktualizacji też przestał się włączać na stałe). Jak już odpalił to porobiłem wszystkie możliwe aktualizacje, przywrócenia oraz aktywowałem w opcjach programistycznych podłączenie usb. Także telefon na razie uruchamia się ponownie, ale jeżeli się ten problem powtórzy to od razu daje na gwarancje jak napisał majdan12. Jedyny problem jaki pozostał to założenie konta w tym MI odrzuca próby przez nr tel jak i email. Dziękuje za zainteresowanie i pomoc Pozdrawiam Przemek
ZaM3R Opublikowano 11 Czerwca 2018 Opublikowano 11 Czerwca 2018 (edytowane) Witam, jestem posiadaczem Xiaomi Redmi Note 4X MediaTek Helio X20 64GB ROM 4GB RAM. Wczoraj wieczorem podłączyłem go do lądowania, po pewnym czasie chciałem zobaczyć czy już bateria naładowana a na ekranie samo logo MI wiec pomyślałem ze pewnie się zresetował. Ale niestety telefon nie chce uruchomić się ponownie. Czy jest jakiś sposób żeby go ocalić? z góry uprzedzam ze nie jestem informatykiem i dla mnie to jakąś czarna magia. Z tego co wyczytałem to reagują klawisze POWER + VOL- i wtedy w telefonie załącza się tryb FASTBOOT. Kombinacje POWER + VOL+ na hard reset nie reaguje. Proszę o pomoc, jeśli macie Państwo jakieś pytania proszę śmiało pytać postaram się udzielić odpowiedzi. Dodam też ze jedynie co pamiętam z telefonu to był Android 6. Temat umieściłem tutaj ponieważ w temacie Xiaomi Redmi Note 4X napisany jest procesor Snapdragon 625 2GHz octa-core Pozdrawiam ZaM3R Edytowane 11 Czerwca 2018 przez ZaM3R
Rekomendowane odpowiedzi