Skocz do zawartości

Typ sieci (2G , 3G, LTE itp) w górnym pasku powiadomień

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy jest gdzieś w ustawieniach opcja włączająca wyświetlanie typu sieci np. 2G , 3G itp ?

Mój telefon ma MIUI 9590, wersja Snapdragon

Opublikowano

Ja mam Redmi Note 4, bez X.

Wyświetlają mi się teraz wskaźniki mocy sygnału dla SIM 1 i SIM 2 oraz wskaźnik naładowania baterii       .:|  .:|  bbbbb

Pytanie wynika z tego, że widziałem te symbole na screenach np http://en.miui.com/thread-735742-1-1.html

I u mnie czasami je widać dla SIM1, ale tylko gdy mam włączoną transmisję danych. A przed większość czasu mam ją wyłączoną.

Opublikowano

Nie znam się na tym za bardzo, ale wydawało mi się że telefon, nawet bez internetu, może być podłączony do 2G lub 3G ? 

A zależy mi na podłączeniu SIM2 tylko do 2G , jednak dla SIM2 nie można tego ustawić, więc chciałbym chociaż monitorować z czym się łączy.

Opublikowano

Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum.

1. Telefon sam wybiera bts, w ustawieniach można normalnie wymusić dany tryb dla danej sim

2. 4G etc pokazuje tylko przy podłączonych danych mobilnych, bez nich pokazywanie tego po prostu nie ma sensu... Tym bardziej przy 2 aktywnych SIM, gdzie miejsce na górnej belce jest na wagę złota...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...